Τρίπολη· πεζόδρομος (5/11/2012) ή αλλιώς της αυθαιρέτου πόλεως το …κιγκλίδωμα!

9 Νοεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

Από Δελτίο Τύπου του Δήμου Τρίπολης, χωρίς διορθώσεις. Δηλώσεις του δημάρχου κ. Γιάννη Σμυρνιώτη. Η αντίληψη περί αισθητικής συνάδει και με την εκφορά του λόγου:

’’Για να μην έχουμε τις συνεχές τριβές που παρατηρούνταν μεταξύ των ιδιοκτητών των καταστημάτων και  των πολιτών και γενικά το πρόβλημα στην κυκλοφορία των πεζών ,κυρίως στο πεζόδρομο Δεληγιάννη, υλοποιήσαμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  ,την τοποθέτηση αυτών των κιγκλιδωμάτων . Με αυτό τον τρόπο ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων   προσδιορίζεται  πλήρως από τα συγκεκριμένα κιγκλιδώματα  που τοποθετούνται δίνοντας  ελεύθερο  χώρο στους πεζούς.

Έχουμε κάνει μια επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες κυρίως των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που αναπτύσσονταν τραπεζοκαθίσματα και δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.  Εξάλλου ο τύπος όπως βλέπετε που επιλέγει από την τεχνική υπηρεσία είναι απολύτως διακριτικός , έχει ωραίο σχέδιο ,για να ταιριάζει και αισθητικά στον πεζόδρομο. Δεν νομίζω λοιπόν ότι  θα δημιουργήσουν τα κιγκλιδώματα πρόβλημα στην λειτουργία των καφέ , αντίθετα  θα βοηθήσουν στην  διέλευση των πεζών και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός της τοποθέτησης τους .’’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *