Αποκάλυψη ή κατασκευή ενόχων; (Ψαρεύοντας εκλογική πελατεία)

21 Ιανουαρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

Ξέρουμε ότι η φασιστική ιδεολογία και τα κόμματά της, επιδιώκουν να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους πιό φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, που είναι κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ.

Από αυτό το ζοφερό κλίμα δεν θέλησε ν’ απουσιάσει & ο περιφερειάρχης Πελ/νήσου, που για τη Καλή Χρονιά δηλώνει πως έδωσε εντολή(!) στον Αρχηγό της Αστυνομίας: “να διαλυθούν όλοι οι καταυλισμοί των ΡΟΜΑ στην Πελοπόννησο”, στοχοποιώντας συλλήβδην μια ολόκληρη κοινωνική κατηγορία δείχνοντάς την ως υπεύθυνη της λεηλασίας της Δημόσιας Περιουσίας. Ως γνήσιος πoλιτικάντης βρίσκει εύκολα αποδιοπομπαίους τράγους, όταν δυσκολεύεται να καλύψει την έλλειψη οποιασδήποτε πολιτικής αντιμετώπισης των κοινωνικών ζητημάτων. Ο περιφερειάρχης μας, λοιπόν, αντί να ασχοληθεί να λύσει τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες των Ρομά (εγκατάστασης, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, σίττισης, ένδυσης, μόρφωσης κ.λπ.) προσπαθεί να μας πείσει ότι για τη απραγία του σε όλα τα επίπεδα φταίνε όλοι, μα όλοι, οι Ρομά. *
Μετά από δεκαετίες απαξίωσης και περιθωριοποίησης των Ρομά από το ελληνικό κράτος ―που οδήγησαν και οδηγούν μεγάλα τμήματα αυτών των ανθρώπων στην παραβατικότητα― είναι χρέος της Πολιτείας να διαμορφώσει όλες εκείνες τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την ομαλή κοινωνική ένταξη των Ρομά σε καθεστώς πλήρους ισοτιμίας στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας και μέχρι να αναπτυχθούν τέτοιες πολιτικές, κάθε κρατικό όργανο οφείλει να απέχει από κατασταλτικές ενέργειες που αφήνουν απροστάτευτους τους Ρομά και συμβάλουν στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Ζούμε τον απόλυτο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, με το κράτος να καταπατά και να παραβιάζει κάθε δημοκρατικό-εργατικό δικαίωμα και ελευθερία. Τα καθημερινά πογκρόμ στους μετανάστες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι προληπτικές συλλήψεις πριν από κάθε εργατική διαδήλωση, η χρήση χιλιάδων χημικών για τη διάλυση των συγκεντρώσεων, οι τρομοκρατικές επεμβάσεις της αστυνομίας, των ΜΑΤ, των ΔΙΑΣ σε κάθε μορφή κοινωνικής δράσης και αντίστασης, η απαγόρευση από τα δικαστήρια δεκάδων απεργιών, οι συλλήψεις αγωνιστών, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που καταπατούν ακόμα και αυτό το δικό τους το σύνταγμα, οι απολύσεις και οι εργοδοτικές απειλές είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το πάζλ ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που χρησιμοποιεί την κρατική καταστολή και τη φασιστική απειλή για να λιώσει κάτω από τη σιδερένια μπότα του κάθε αντίσταση, κάθε δράση ανυπακοής και ανατροπής.
Αυτό το καθεστώς προστατεύουν οι φασίστες με τις επιθέσεις στους μετανάστες, με τις απειλές και τα χτυπήματα στους αγώνες των εργαζομένων και τους κοινωνικούς αγωνιστές.
Αυτό το καθεστώς εξυπηρετούν οι δηλώσεις του Τατούλη και του κάθε Τατούλη. Αυτό το καθεστώς προστατεύουν οι καναλάρχες και τα ΜΜΕ τα δελτία των 8.00 και οι δημοσιογράφοι τους, που δεν διστάζουν να βρίζουν τους καταληψίες και τους αλληλέγγυους ακόμα και σε ζωντανή σύνδεση.
Αυτό το καθεστώς εξυπηρετούν τα τοπικά ΜΜΕ που ξερογλύφονται στα άρθρα τους για τους φασίστες και τους τοπικούς άρχοντες προμοτάροτάς τους καθημερινά.
Αυτό το καθεστώς προστατεύουν τα χτυπήματα στα δημοκρατικά δικαιώματα και οι συλλήψεις αγωνιστών.
Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ό,τι δεν ποινικοποιούν μόνο τις κινηματικές πρακτικές, αλλά ακόμη και τις ιδέες που δεν είναι αρεστές.
Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ό,τι δεν στοχοποιούνται μόνο οι μετανάστες, αλλά όποιος αντιτίθεται στον μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.
Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ο εκφασισμός του δημόσιου λόγου μας αφορούν όλους και όλες. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο, κάθε δημοκράτη να αντισταθούν στην διάλυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Οι αγώνες του εργαζόμενου λαού θα γκρεμίσουν τα Μνημόνια, την Τρόικα και τα ασθμαίνοντα μαντρόσκυλά τους, κατοχυρώνοντας στην πράξη τη δημοκρατία και την ελευθερία.

*Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις, αυτόπτης μάρτυς από την περιοχή επιβεβαιώνει επώνυμα & με στοιχεία, ότι τα καλώδια φωτισμού της Ακροκορίνθου δεν τα έκλεψαν οι ΡΟΜΑ, αφήνοντας έκθετο τον περιφερειάρχη.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *