Κασσελάκης με… Βελουχιώτη(!) στην Τρίπολη, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» παρουσιάζεται με τις ομιλίες του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Προσκληθείς για το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών και φίλων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, προεξόφλησε δωρεάν Υγεία για όλους, πρόσβαση στα ελληνικά πανεπιστήμια και σ’ εκείνους που δεν συγκεντρώνουν την ελάχιστη βάση και, βέβαια, μνημόνευσε τον αρχηγό του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη!

Με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 20:30 στο καφέ Olive Green, τον Στέφανο Κασσελάκη τα μέλη και οι φίλοι του κόμματός του, καθώς είχε προσκληθεί για το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ο νεαρός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, δήλωσε πως «έχω ήδη ακούσει πολλά θέματα» (σ.σ. έως να μπει στο εσωτερικό του καταστήματος) και αιφνιδίασε απευθυνόμενος στον γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Λαρέζο.

«Πρώτα απ’ όλα γιατί μου μιλάς στον πληθυντικό;» του είπε.

«Οι αβροφροσύνες δεν κάνουν τον σεβασμό· το ηθικό πλεονέκτημα του κόμματός μας κάνει το σεβασμό στην κοινωνία.

Είμαστε εμείς, που, όπως έλεγε κι ο Βελουχιώτης, ‘‘να μην παραδώσουμε τα όπλα, μέχρι να γίνει ο Έλληνας νοικοκύρης στον τόπο του’’!

Είναι πολύ εύκολο να βλέπει κανείς το παρελθόν και να θεωρεί ότι το παρελθόν, είναι το μέλλον! Τίποτε δεν άλλαξε στον κόσμο με αυτήν τη νοοτροπία. Εμείς επενδύουμε στην αλλαγή. Στην κοινωνική αλλαγή, στο γεγονός ότι ο Έλληνας και η Ελληνίδα δεν πρέπει να πηγαίνει στην ιδιωτική κλινική και να πληρώνει από την τσέπη του, αντί να έχει δημόσια Υγεία.

Στο να έχει ένα σύστημα Παιδείας, που μπορεί ένα παιδί να γίνει αυτό το οποίο επιθυμεί στη ζωή του, αντί να υπάρχουν ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, που το αποτρέπουν, ώστε να μπει στο πανεπιστήμιο.
Πρέπει το κράτος να είναι παρεμβατικό. Τα pass το οποία έχουν δοθεί, έχουν «μπαλώσει» και έχουν βάλει έξτρα χρέος στη χώρα. Δεν είναι βιώσιμη στρατηγική αυτή. Ξέρω ότι γίνεται μια φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη, ξέρω ότι πολλοί από εσάς αγκομαχάτε στην καθημερινότητά σας, αλλά ξέρετε ότι η Αριστερά ξέρει από αγώνες! Θα πρωτοστατήσουμε στους αγώνες. Η σύγχρονη Αριστερά δίνει λύσεις και βγαίνει έξω στην κοινωνία και δεν έχει εξαρτήσεις. Αυτό πάει να πει ότι εάν κάτι είναι σωστό για την κοινωνία, μπορούμε να το πούμε, χωρίς να πάρουμε άδεια από κανένα συμφέρον και από κανέναν μηχανισμό και αυτή είναι η δύναμή μας» συμλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κατά τα λοιπά, η υποδοχή εκτός από ενθουσιώδης, υπήρξε σεμνή και όχι θωρυβώδης. Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης άκουγε προσεχτικά κάθε έναν που τον πλησίαζε.

Σχετικές δημοσιεύσεις