Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στη Δίβρη Ηλείας

Στις 21 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο και ώρα 7 μ.μ. στον αίθριο χώρο του “Πνευματικού Κέντρου Δίβρης” πραγματοποιείται εκδήλωση ιστορίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας με “ΑΦΙEΡΩΜΑ στη Γυναίκα της Δίβρης στο διάβα των αιώνων” και ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον κορυφαίο Μπάμπη Βελισσάριο και την παρέα του.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης (19:15 – 20:15) περιλαμβάνεται Τοπική Ιστορία – Πολιτισμός. Συντονιστής θα είναι ο Καθηγητής Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Νίκος Α. Αναστασόπουλος, Εισαγωγή-Χαιρετισμό θα κάνει ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, ιστορικός συγγραφέας, Αθανάσιος Φωτόπουλος «Η σημασία του πολιτισμού στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».
Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης, γιατρός, Σωτήρης Χ. Σωτηρόπουλος, με θέμα: «Βούλα Ιω. Μάρκου, η πρώτη Ελληνίδα πρόεδρος Κοινότητας το 1954, η αφανής Λογοτέχνης, η σεβάσμια Δέσποινα του καιρού της».
Θα απαγγείλει η γιατρός – λογοτέχνης, Γεωργία Μπίρμπα – Σταυρουλάκη: «Η αγρότισσα μάνα της Ορεινής Ηλείας»
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης (ώρα 20:20 – 21:50) περιλαμβάνει Μουσική Συναυλία με «200 χρόνια τραγούδια», Προοίμιον – Παρουσίαση η Εκπαιδευτικός Αγγελική Μανιαδάκη, Τράγούδι: Μπάμπης Βελισσάριος, Πιάνο: Ευαγγελία Μαυρίδου, Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Το τρίτο μέρος (Ώρα 22:00 – 22:20) της εκδήλωσης περιλαμβάνει το καθιερωμένο «διβριώτικο φίλεμα» (Μπομπότα με τουλουμοτύρι – Τα ξακουστά διβριώτικα γλυκά – εκλεκτός οίνος και ντόπιο ρακί).
Η όλη εκδήλωση θα γίνει με την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της υγείας (κρατήσεις θέσεων – περιορισμένος αριθμός ακροατών, αποστάσεις ασφαλείας).

Σχετικές δημοσιεύσεις