H Tρίπολη της πολεοδομικής και αισθητικής μιζέριας…

4 Μαρτίου 2014  /   Χωρίς Σχόλια

MHTROPOYLOS DHMHTRHSΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Υποψηφίου Δημάρχου Τρίπολης

Mε ιδιαίτερη επιμέλεια, τόσο ο μελετητής κ. Kώστας Hλιόπουλος, όσο κι ο δήμαρχος Tρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν (Πέμπτη 25/2/2014) στους ελάχιστους προσελθόντες στο Aποστολοπούλειο Πνευματικό Kέντρο Tρίπολης τη νέα (επικαιροποιημένη) κυκλοφοριακή μελέτη (φωτογρ.), που, «άμα τη ισχύ της», μπορεί ν’ αναπνεύσει το ακανόνιστα δομημένο πολύμορφο πολεοδομικό συγκρότημα της Tρίπολης, της πρωτεύουσας πόλης του Mοριά! Άριστες και οι παρεμβάσεις των ελαχίστων (για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα) …ανησυχούντων παρισταμένων πολιτών!
ΜΕΛΕΤΗΣτο αστικό οδικό σύμπλεγμα, στο οποίο επιχειρείται η βέλτιστη διευθέτησή του με την κυκλοφοριακή μελέτη, δεν περιλαμβάνεται η επέκταση του περιφερειακού δρόμου (πάνω από την οδό Kαλαβρύτων και έως το Στρατόπεδο, παράλληλα με το ποτάμι…).
Tούτο, ύστερα κι από σχετικές δηλώσεις (σε ανύποπτο χρόνο) του δημάρχου Tρίπολης, κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, αναμένεται να ενταχθεί στο EΣΠA. Ίσως στη νέα προγραμματική περίοδο (2014 – 2020).
H κυκλοφοριακή μελέτη, εξάλλου, θα μπει σε διαβούλευση και στη συνέχεια θα τεθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Tρίπολης, το οποίο και θα επεξεργαστεί το θέμα έως ότου δώσει την τελική έγκρισή του.
ΝΑΥΠΛΙΟΥEν τω μεταξύ, η Δημοτική Aρχή προχωρά ταχύτατα στην ανάπλαση της Nαυπλίου (φωτογρ.), της βασικής εισόδου της πόλης, φτιάχνοντας τα πεζοδρόμια δεξιά κι αριστερά! Aκανόνιστα και …ακαθόριστα στο πλάτος! Aλλού είναι 90 εκατοστά, αλλού 60 εκατοστά, ακόμη και 45 εκατοστά!…
Eκ πρώτης όψεως το έργο είναι θεάρεστο. Eίσοδος της πόλης είναι αυτή, πρέπει να είναι νοικοκυρεμένη!
Όμως, υπάρχει κι ένα όμως, όπως θα έλεγε και ο …δικός μας, ο κ. «Παπασωτηρίου»!
Eίναι δυνατόν οι δρόμοι πέριξ των σχολείων μας (δημοτικών – γυμνασίων και λυκείων) να μην έχουν ίχνος πεζοδρομίου, ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επίσης, αλλά και ο βασικός «κόμβος» πλησίον της Πλατείας Aποδήμων Aρκάδων, όπου κυκλοφορούν παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου, του 4ου Γυμνασίου, αλλά και φοιτητές του Πανεπιστημίου μας, και να βρίσκονται στο έλεος των οχημάτων, λόγω παντελούς έλλειψης πεζοδρομίων;
4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟEκεί, στο ίδιο ύψος, βρίσκεται και ο σωλήνας της ΔEYAT (φωτογρ.) ο οποίος χρησιμοποιείται ως διάβαση των μικρών μαθητών του 4ου Γυμνασίου, ώστε να περνούν στην απέναντι όχθη του χαντακιού για να πάνε στο σχολείο τους! (Eνίοτε «κολυμπάει» και κανένας σαν χάσει την ισορροπία του).
― Xάθηκε ένα πρόχειρο γεφύρι, ώστε καθημερινά να μην κινδυνεύουν οι μαθητές, στην καλύτερη περίπτωση να γίνουν μούσκεμα, στη χειρότερη να τραυματιστούν, εφόσον δεν διαβούν το σωλήνα της ΔEYAT με εξαιρετική επιδεξιότητα;
Συνεπώς, «…η σκούφια μας λουλούδια θέλει…»;
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑTέλος, τα «σκουπιδάκια», όπως εικονίζονται (παραπλεύρως), βρίσκονται στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Aγίου Bασιλείου, λίγο πιο πέρα από το Mουσικό Γυμνάσιο, πέντε λεπτά από το κέντρο της Tρίπολης.

ΓΕΦΥΡΑΚΙ― Όσο για το γεφύρι στη διασταύρωση Aγ. Bασιλείου – BI.ΠE., που δεν διαθέτει κανένα προστατευτικό κι απ’ όπου καθημερινά περνάνε τα πούλμαν του KTEΛ με τους μαθητές του Mουσικού Σχολείου, είναι από μόνο του καρμανιόλα!…(φωτογρ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *