Η Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητά παράταση προθεσμίας στην αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών

Η Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Π.Ο.Ε.Ε.) απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, με την οποία ζητά την παράταση της υποχρεωτικής αντικατάστασης ή αναβάθμισης των ταμειακών μηχανών μέχρι το τέλος του 2020, καθώς το υποχρεωτικό κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού, δημιούργησε οικονομική ασφυξία στον επιχειρηματικό κόσμο.
Η επιστολή έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ: Κύριο Βεσυρόπουλο Απόστολο Υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία
ΚΟΙΝ: Κύριο Σταϊκούρα Χρήστο, Υπουργό Οικονομικών
Γραφείο Πρωθυπουργού
ΕΣΕΕ
ΘΕΜΑ: Παράταση της προθεσμίας αντικατάστασης ή αναβάθμισης των φορολογικών ταμειακών μηχανών.
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Λόγω των πολλών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στις επιχειρήσεις από το υποχρεωτικό lockdown, σήμερα υπάρχει μια πραγματική αδυναμία κάλυψης ακόμα και των πιο βασικών τρεχουσών υποχρεώσεων.
Δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και των τεράστιων δυσεπίλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, είναι επιβεβλημένη η παράταση της υποχρεωτικής αντικατάστασης ή αναβάθμισης των ταμειακών μηχανών, μέχρι τουλάχιστον το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (31/12/2020).
Παρακαλούμε να εισακουστεί το αίτημά μας με το οποίο μεταφέρουμε την αγωνία των χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων τις οποίες εκπροσωπούμε.
Με τιμή,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΓΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΕΡΔΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις