Η δυναμική των οικογενειακών επιχειρήσεων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, το 1ο μέρος του σεμιναρίου «Οικογενειακές Επιχειρήσεις» που διοργάνωσε και φιλοξένησε στην αίθουσα εκδηλώσεών του το Επιμελητήριο Αρκαδίας.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, ο οποίος δήλωσε ότι το Επιμελητήριο βρίσκεται δίπλα στην τοπική επιχειρηματικότητα, διοργανώνοντας δράσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξή της.


Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Ιωάννης Κίνιας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Συνεργάτης των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ» και «Executive MBA».


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκαν οι έννοιες, τι είναι Οικογενειακή Επιχείρηση, πώς η Οικογένεια και τα μέλη της συμμετέχουν στην Ιδιοκτησία και στην Επιχείρηση, τι σημαίνει Διαδοχή στην Οικογενειακή Επιχείρηση, πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή του κατάλληλου διαδόχου, πώς αυτή η μετάβαση επηρεάζει την απόδοση και την καινοτομία μιας επιχείρησης και οι προτιμήσεις στη διαδοχή που τείνουν συνήθως, αν όχι πάντα, υπέρ των αρσενικών πρωτότοκων απογόνων της οικογένειας.

Το σεμινάριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολιτών – επιχειρηματιών όλων των ηλικιών, οι οποίοι υπέβαλαν στον κύριο Κίνια τις ερωτήσεις τους σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του.


Μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ημερίδα για τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές επιχειρηματιών.


Το 2ο μέρος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου του 2024, ώρα 6 μ.μ., (και πάλι) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, όπου θα αναλυθούν από τον κύριο Κίνια ενότητες για τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον κόσμο και η επίδραση αυτών στις εθνικές οικονομίες, οργανισμοί υποστήριξης οικογενειακών επιχειρήσεων, ευρωπαϊκές πολιτικές για τις οικογενειακές επιχειρήσεις, καθώς και στιγμιότυπα από έρευνες για οικογενειακές επιχειρήσεις (case studies).


Σημειώνεται, ότι μετά το πέρας και του δεύτερου μέρους του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Χαραλαμπία Μητροπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις