Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή του Β. Γιαννακούρα

Κοινοποίηση της Απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., προς όλα τα αρκαδικά μέσα ενημέρωσης, έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας, Παναγιώτης Α. Αποστολόπουλος, με την παράκληση να δημοσιευθεί.


1. Κάθε σοβαρό κόμμμα, κάθε υπεύθυνη περιφερειακή οργάνωση που παρακολουθεί τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, φροντίζει να τροφοδοτεί αυτά με χρήσιμο πρωτογενές υλικό, ώστε και εκείνα να μεταφέρουν σωστά στους αναγνώστες τους το σύνολο των ενεργειών και απόψεων, στα ανακύπτοντα ζητήματα. Και ως προς αυτό, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ λειτουργεί άψογα, εκδηλώνοντας, μάλιστα, τον αμέριστο σεβασμό της στα μέσα.


2. Με την κοινοποίηση της Επιτροπής Δεοντολογίας πληροφορούμαστε, κατ’ αρχάς, ότι ο έτερος υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, Γιάννης Γιαννόπουλος, δεν διαγράφηκε, παρ’ ότι υπέπεσε και αυτός στα ίδια περίπου «αδικήματα», να θέσει, δηλαδή, υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος», του Πέτρου Τατούλη. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται και η διατυπωθείσα αίσθηση ότι για τους ίδιους λόγους είχε διαγραφεί και ο κύριος Γιαννόπουλος, πράγμα το οποίο δεν ισχύει, όπως λανθασμένα κι εμείς γράψαμε.


3. Με άλλα λόγια, για τον Βαγγέλη Γιαννακούρα, επειδή είναι και ο επιλαχών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ(!) στην Αρκαδία, τεκμαίρεται πιο βαρύ το «κατηγορητήριο», για όλους τους λόγους που εξηγεί η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος. Ας δούμε, όμως, τι λέει η Απόφαση:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ,
ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ και
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Ε.Δ.Ε.ΚΑ.Π.)

Χαριλάου Τρικούπη 50 – Τ.Κ. 106 80
Fax: 210 3665015, email: edekap@pasok.gr
Αθήνα, 04/09/2023


ΑΠΟΦΑΣΗ
Το Κίνημά μας συγκρότησε τα ψηφοδέλτιά του για τις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου επί τη βάσει των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη, και με όραμα ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Ειδικά στο Νομό Αρκαδίας, μεταξύ των υποψηφίων συμπεριελήφθη και ο κ. Γιαννακούρας, ο οποίος μάλιστα σε δημόσια δήλωσή του που ανήρτησε και στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατόπιν της παραίτησής του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη Τατούλη, δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει κάθε επιλογή του Προέδρου και της παράταξης σε κεντρικό ή αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Τη δέσμευσή του, μάλιστα, αυτή επανέλαβε ρητά και κατά την πρόσφατη διευρυμένη συνεδρίαση στελεχών μας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Γιαννακούρας πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του με την παράταξη Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, «ξεχνώντας» προφανώς τις δεσμεύσεις του έναντι του κόμματος.
Είναι προφανές ότι οι πρακτικές αυτές υπηρετούν προσωπικές επιλογές, δεν έχουν καμία θέση στο Κίνημά μας, είναι αντιδεοντολογικές και δε συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους μας.
Για τους λόγους αυτούς, η ΕΔΕΚΑΠ, κατόπιν της σημερινής της συνεδρίασης, αποφασίζει τη διαγραφή του Βαγγέλη Γιαννακούρα από μέλος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι πρακτικές και συμπεριφορές που πλήττουν τη σφαίρα των ηθικών και αξιακών κανόνων μας δεν εκφράζουν το Κίνημά μας, δε γίνονται αποδεκτές και είναι καταδικαστέες.
Για την ΕΔΕΚΑΠ
Η Πρόεδρος
Νανά Βρυώνη

Σχετικές δημοσιεύσεις