Η Χορωδία Τρίπολης θα ψάλλει τη Θεία Λειτουργία του Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Χολαργό

26 Ιανουαρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

Η Μικτή ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και ώρα 10.15 το πρωί (Δεύτερη Λειτουργία), στο Ι.Ν. της Φανερωμένης Χολαργού, ψάλλει τη Θεία Λειτουργία του Ιωάννου Χρυσοστόμου, στον εκεί καθεδρικό Ναό, μέρα μνήμης του Αγίου… Η παρουσία της Χ.Τ. στην Αθήνα ανταποκρίνεται στην κοινή πρόσκληση, του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και της Ενώσεως Τριπολιτών Αττικής.

Το Καλλιτεχνικό Τριπολίτικο Σωματείο, θ’ αποδώσει την 4φωνη Λειτουργία, σε σύνθεση του Θεσσαλονικέα, Θεόδ. Παπακωνσταντίνου, ενός ταλαντούχου άτυχου Συνθέτη, που σύνθεσε τη Λειτουργία του Ιω. Χρυσοστόμου, πριν τα 20 χρόνια του, αφού, στην ηλικία των 19 ετών, άφησε την τελευταία πνοή του, στην Κύπρο, ως στρατιώτης, από τροχαίο!
Η 40μελής Χ.Τ., υπό τη Δ/νση του Μαέστρου, Μιχ. Γαργαλιώνη, καλεί, όχι μόνο τους Τριπολίτες και Αρκάδες Αττικής, όπως παρευρεθούν, αλλά η Πρόσκληση απευθύνεται, προς όλο το Ορθόδοξο Εκκλησίασμα της Αθήνας… που αρέσκεται στο πολυφωνικό εκκλησιαστικό άκουσμα!
Το ύφος της Λειτουργίας, αν και Πολυφωνικό, δεν απέχει πολύ του Βυζαντινού ακούσματος…· έτσι, θ’ αποτελέσει μια γλυκιά ερμηνεία και ακρόαση την οποία θ’ απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στον Καθεδρικό Ναό της Φανερωμένης Χολαργού, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και ώρα 10.15 το πρωί.

Από το Δ.Σ. της
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

  • Κατηγορία: ATZENTΑ
  • Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *