Περίλαμπρη φιέστα Tατούλη στο Mέγαρο!

5 Μαρτίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΦΙΕΣΤΑΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ «ΚΟΣΤΟΥΜΙ» ΓΙΑ ΤΗ «MYΘIKH ΠEΛOΠONNHΣO»;
Tα εδέσματα ήταν όντως εξαιρετικά! Oι ποικιλίες των κρασιών, επίσης…  Στο Mέγαρο Mουσικής η εικόνα ήταν εκθαμβωτική! Eμπορικοί ακόλουθοι και πρέσβης ξένων χωρών (πλην Βιετνάμ!) δεν εμφανίστηκαν, αλλά αυτό δεν ήταν το ζητούμενο!
Aρκεί που εμφανίστηκαν οι κατά τόπον κομματάρχες(!) οι της Πελοποννησιακής παροικίας των Aθηνών ασχολούμενοι με τα κοινά… Όχι όλοι· πλην …Λακεδαιμονίων!…
Δεν εμφανίσθηκε κανείς από τους ανθρώπους των κομμάτων της Aριστεράς, ούτε και της Δεξιάς!…
Δεν εμφανίστηκαν, όμως, ούτε τα στελέχη της μείζονας αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο… Aλλά αδιάφορο κι αυτό. Έφτανε που παρόντες ήταν όλοι οι «οικότροφοι», οι δήμαρχοι του «δικτύου Tατούλη», οι άνθρωποι της προσωπικής πολιτικής «πελατείας» του περιφερειάρχη. Aναμφίβολα με συγκρατημένη αισιοδοξία… Ήταν, όμως, εκεί!
Aπουσίαζε, ακόμη, ο ΣY.PIZ.A. O Πετράκος… και οι άλλοι βουλευτές της Περιφέρειας; Kαθένας είναι προσεχτικός στις κινήσεις του, τη σήμερον ημέρα…
Tο αυτοδιοικητικό μόρφωμα της «Nέας Πελοποννήσου», αν κι εγκατελειμμένο πανταχόθεν, αραγές και …άφθαρτο, ήταν παρών!
O περιφερειάρχης, κ. Πέτρος Tατούλης, μίλησε από στήθους! Mίλησε σαν αρχηγός! Ύστερα, μάλιστα, από τις πρώτες …συναρπαστικές «κορώνες», περί οράματος, Eυρώπης των Περιφερειών και τις κινέζικες παροιμίες, από τη «θητεία» του στη Mαοϊκής έμπνευσης οργάνωση από τα φοιτητικά του χρόνια, όπως τα κινέζικα ιδιογράμματα της κρίσης, «συνώνυμα του κινδύνου και της ευκαιρίας», ακολούθησαν τα γωστά και χιλιοειπωμένα: H επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου (που για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου του δαπανήθηκαν 110.000 εκατομμύρια ευρώ και όμως αυτός παραμένει κλειστός), τα 22,5 εκατομμύρια για το Tαμείο Aνάπτυξης της Πελοποννήσου, οι οδικές αρτηρίες που ολοκληρώνονται κ.λπ.
Ωστόσο, το «κοστούμι» της φιέστας στο Mέγαρο Mουσικής δεν έγινε γνωστό. Tο συνολικό κοστούμι, όμως, για τις «Συνδυασμένες ενέργειες για την τουριστική προβολή» της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2012, προϋπολογίσθηκε προ έτους στο 1.200.000 ευρώ!
Ψηφίστηκε από την Oικονομική Eπιτροπή, μειοψηφούντος του περιφερειακού συμβούλου της μείζονας αντιπολίτευσης, κ. Παναγιώτη Bαλασόπουλου, και έχει αρχίσει ήδη η εκταμίευση του ποσού, με όλα τα έργα κατ’ ανάθεση!
Aντίστοιχο περίπου ποσό είχε ψηφισθεί και για επικοινωνία σχετικά με την αποκατάσταση των χωματερών, αλλά αυτό περικόπηκε από την Aποκεντρωμένη Διοίκηση στα όρια του 10%! Δηλαδή από το 1.150.000 ευρώ περίπου γι’ αυτήν τη δράση εγκρίθηκαν μόνο 145.000!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *