Φανάρια δαπέδου : Πως να συνδυάσετε το σύγχρονο με το κλασικό στυλ διακόσμησης!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτισμός του εξωτερικού χώρου δεν είναι επαρκής για να τονίσει τα χαρακτηριστικά ενός σπιτιού. Στον σχεδιασμό δεν δίνουμε τόση σημασία στον φωτισμό της αυλής ή του κήπου αλλά περισσότερο μέσα στο σπίτι. Αυτό βέβαια προέρχεται από την ανάγκη μας να καθόμαστε περισσότερες ώρες μέσα στο δωμάτιο, παρά έξω και ειδικά τις μέρες του χειμώνα. Επίσης, το καλοκαίρι πολλές φορές δεν αισθανόμαστε άνετα στο μπαλκόνι ή στη βεράντα λόγω της εμφάνισης διάφορων ενοχλητικών εντόμων. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει με το κατάλληλο φωτισμό δαπέδου μιας και υπάρχει μία ποικιλία πλέον με φωτιστικά κατάλληλα για κάθε περίσταση, διώχνοντας ακόμα και τους ενοχλητικούς μικρούς επισκέπτες μας. Το κίτρινο φως για παράδειγμα προτιμάται από πολλούς για να φωτίσουν το μπαλκόνι ή την βεράντα τους το καλοκαίρι. Από την άλλη μπορούμε να συνδυάσουμε φανάρια δαπέδου με εντομοπαγίδες που προσελκύουν τα κουνούπια και τα παγιδεύουν. Από την άλλη, η ενσωμάτωση φαναριών δαπέδου σε μια κλασική ή σύγχρονη διακόσμηση κήπου μπορεί να προσθέσει λειτουργικότητα, ωραία ατμόσφαιρα και μια πινελιά κομψότητας στον εξωτερικό μας χώρο. Ο συνδυασμός διαφορετικών στυλ μπορεί να δημιουργήσει ένα αρμονικό αποτέλεσμα με μια διάθεση χαλάρωσης κυρίως τις βραδινές ώρες που θέλουμε να περάσουμε λίγο χρόνο με τους φίλους μας έξω στην αυλή ή στον κήπο.

Φανάρια δαπέδου σε κλασικό στυλ:

Υλικά: Ξύλο, μέταλλο, ύφασμα, γυαλί

Χρώματα: Χρυσό, ασημί, μπρούντζινο, καφέ, μαύρο, λευκό

Σχέδια: Παραδοσιακά, περίτεχνα, με κλασικά μοτίβα

Φανάρια δαπέδου σε σύγχρονο στυλ:

Υλικά: Μέταλλο, γυαλί, πλαστικό, ξύλο

Χρώματα: Λευκό, μαύρο, γκρι, μεταλλικά χρώματα

Σχέδια: Μινιμαλιστικά, γεωμετρικά, μοντέρνα

Ιδέες για συνδυασμό σύγχρονου και κλασικού:

Χρησιμοποιήστε φανάρια δαπέδου με διαφορετικά υλικά: Συνδυάστε ένα κλασικό ξύλινο φανάρι με ένα σύγχρονο μεταλλικό.

Παίξτε με τα χρώματα: Επιλέξτε φανάρια σε κλασικά χρώματα (χρυσό, μπρούντζινο) και συνδυάστε τα με μοντέρνα διακοσμητικά στοιχεία με πιο φωτεινά χρώματα.

Συνδυάστε διαφορετικά στυλ: Τοποθετήστε ένα κλασικό φανάρι δίπλα σε ένα καθιστικό εξωτερικού χώρου ή σε ένα μοντέρνο κρεβάτι ή καναπέ.

Προσθέστε διακοσμητικά στοιχεία: Χρησιμοποιήστε υφάσματα, χαλιά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία για να δημιουργήσετε μια ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών στυλ.

Πρακτικές συμβουλές:

Λάβετε υπόψη το μέγεθος του χώρου: Επιλέξτε φανάρια δαπέδου κατάλληλα με το μέγεθος της βεράντας ή του δωματίου.

Σκεφτείτε τη λειτουργικότητα: Επιλέξτε φανάρια που ρυθμίζονται με dimmer ή χρώμα φωτισμού για να προσθέσετε περισσότερη ατμόσφαιρα σύμφωνα με την διάθεση σας.

Δώστε έμφαση στον φωτισμό: Χρησιμοποιήστε λάμπες με ζεστό ή ψυχρό φωτισμό για να δημιουργήσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα.

Παραδείγματα:

Κλασικό υπνοδωμάτιο: Συνδυάστε ένα κλασικό ξύλινο φανάρι με κρυστάλλινο τζάμι δίπλα σε ένα κρεβάτι με ουρανό και κουρτίνα με βαρύ ύφασμα.

Σύγχρονο υπνοδωμάτιο: Τοποθετήστε ένα μοντέρνο μεταλλικό φανάρι δίπλα σε ένα minimal κρεβάτι και συνδυάστε το με ένα ριχτάρι και διακοσμητικά μαξιλάρια σε μοντέρνα χρώματα.

Ο συνδυασμός κλασικών φαναριών δαπέδου μπορεί να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον και αρμονικό αποτέλεσμα. Με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα, μπορείτε να βρείτε φανάρια που ταιριάζουν στο δικό σας στυλ και να προσθέσετε μια πινελιά κομψότητας στην κρεβατοκάμαρά σας.

Σχετικές δημοσιεύσεις