Επιτυχία Καμπόσου: 3 εκ. ευρώ για το νέο δημοτικό σχολείο Κουτσοποδίου

28 Νοεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι προσπάθειες του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου για τη δημιουργία νέου σύγχρονου δημοτικού σχολείου στο Κουτσοπόδι. Με ελάχιστα χρήματα, τα οποία δαπανήθηκαν για τις ανάλογες μελέτες, δεσμεύτηκαν ήδη περίπου 3 εκ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να πέσουν στην αγορά εντός του επόμενου έτους.
Παρά τις φωνασκίες της αντιπολίτευσης για τις μελέτες που δόθηκαν φάνηκαν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Ο αγώνας που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα στέφεται με επιτυχία. Το είχαμε προβλέψει και το είχαμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν βρήκαμε ούτε μία μελέτη από τον πρώην δήμο Άργους και για αυτό απαιτούνταν χρόνος για να «ωριμάσουν» και να αποδώσουν καρπούς οι μελέτες που το προηγούμενο διάστημα ανατέθηκαν. Σήμερα περήφανοι μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι 3 εκατομμύρια ευρώ θα πέσουν στην αγορά του δήμου Άργους Μυκηνών. Ο τομέας της οικοδομής που πλήττεται από την οικονομική κρίση θα πάρει βαθιά ανάσα. Τα παιδιά του Κουτσοποδίου θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο σχολείο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 2,815,000.00 €
Ειδικότερα,
«Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Κουτσοποδίου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2,815,000.00 € και επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 2,815,000.00 €.
Αντικείμενο της πράξης είναι:
Η κατασκευή νέου σύγχρονου διώροφου (ισόγειο και α όροφος) κτιρίου σχολείου δυναμικότητας 150 μαθητών συνολικής κάλυψης 1150 μ2 επί οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 18,946,94 μ2 στο οποίο υπάρχει και το γυμνάσιο Κουτσοποδίου,
Προβλέπονται εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ισχυρών, ασθενών, κατασκευή θεμελιακής μόνωσης κατασκευή αλεξικέραυνου, εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης, πυρανίχνευσης, πυροπροστασίας, προσβάσεις ΑΜΕΑ και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
Το νέο σχολείο θα διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με βάση το εγκεκριμένο από το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ κτιριολογικό, θα περιλαμβάνει γραφείο διευθυντή, γραφείο δασκάλων, γραφείο γραμματείας, χώρο αναμονής, ιατρείο αναρρωτήριο (το οποίο θα λειτουργεί και ως χώρος μικρού γραφείου, γραφείο συλλόγου γονέων), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γυμναστήριο, σκηνή, αποδυτήρια, κυλικείο, χώρο φαγητού και κουζίνα, αποθήκη σχολικών βιβλίων, γενικό αρχείο, λεβητοστάσιο, WC προσωπικού, WC ορόφου, WC ΑΜΕΑ, WC Αγοριών – Κοριτσιών (2), χώρο καθαρισμού, αποθήκη οργάνων γυμναστικής, αίθουσες διδασκαλίας τύπου 1 (6), εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο αισθητικής αγωγής το οποίο μπορεί να λειτουργεί και ως εργαστήριο ξένων γλωσσών, εργαστήριο πληροφορικής, επιπλέον θα διαθέτει ανελκυστήρα και υπόστεγο γυμναστικής.
Τέλος προβλέπεται διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με σκάμμα αθλοπαιδιών, κούνια παίδων τεσσάρων θέσεων, κατασκευή και εγκατάσταση μεταλλικού στυλοβάτη γηπέδου καλαθοσφαίρισης, πίνακας καλαθοσφαίρισης, κατασκευή συστήματος πετοσφαίρισης και διαγράμμιση γηπέδων.
Τα αποτελέσματα λοιπόν είναι ορατά. Ο δήμος Άργους Μυκηνών φέρνει τα πρώτα μεγάλα έργα. Αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλειάς των τελευταίων μηνών. Οι επικριτές για την δουλειά και τις μελέτες που εκπονούνται τουλάχιστον ας σκεφτούν την τουλάχιστον άδικη κριτική τους. Κάθε μεταμέλεια δεκτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *