Επιτυχημένη η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Ανδρών-Γυναικών ELITE 2021, στη Μεγαλόπολη

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών και Γυναικών ELITE 2021, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεγαλόπολης, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεγαλόπολης, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.
Το Πρωτάθλημα άρχισε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου με τους προκριματικούς αγώνες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 με τους τελικούς αγώνες.

Οι αποστολές των σωματείων και όλοι οι παράγοντες της διοργάνωσης προσήλθαν στην Μεγαλόπολη από το απόγευμα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν 30 σωματεία και κοντά στους 200 αθλητές, αθλήτριες, κριτές, διαιτητές και συνοδοί.


Στους τελικούς αγώνες παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Παναγιώτης Αλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης.


Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους αθλητές. Ευχαρίστησε την Ομοσπονδία Πυγμαχίας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον Δήμο μας. Ανέφερε ότι η Μεγαλόπολη έχει αναπτύξει τον αθλητισμό σε πάρα πολλούς τομείς. Ζήτησε την βοήθεια του Υφυπουργού για την στήριξη στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης, από τον πυλώνα του αθλητισμού.
Ο Υφυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι η αξιοποίηση της πίστας Μοτοκρός και ότι συμφωνεί να αναλάβει το Υπουργείο Αθλητισμού αυτή την υποδομή, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κέντρο για πολλές αθλητικές δράσεις.
Το παρών στους αγώνες έδωσαν, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, ο επικεφαλής του τομέα αθλητισμού της ΝΔ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος και πολλοί πολίτες που γνώρισαν το άθλημα και ήρθαν σε επαφή με αυτό.

Σχετικές δημοσιεύσεις