Ένα Φεστιβάλ Τέχνης, σας περιμένει τον Αύγουστο στην Καρύταινα!

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Κοινόν Καρυτινών», διοργανώνει πρωτότυπες δράσεις για ενήλικες και παιδιά στα πλαίσια ενός Φεστιβάλ Τέχνης στην παλιά Αγορά της Καρύταινας στις 16 και 17 Αυγούστου 2023, με ώρες λειτουργίας: 19:30-24:00.


Ερασιτέχνες ζωγράφοι, φωτογράφοι, εικαστικοί, θα κοσμήσουν με έργα τέχνης τα σοκάκια της Καρύταινας, ενώ ταλαντούχοι μουσικοί θα χαρίσουν στο κοινό μελωδίες από όλο τον κόσμο.
Σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό κάτω από το φράγκικο Κάστρο της Καρύταινας, χρώματα, νότες, λέξεις, εικόνες, αντικείμενα, ιδέες θα συνυπάρξουν, προσδίδοντας αξία στα ανθρώπινα δημιουργήματα.

Η ομορφιά της ζωής, οι αγωνίες των ανθρώπων, τοπία που γαληνεύουν τον νου και τη ψυχή, η ανάγκη για βελτίωση κακώς κειμένων θα αναδειχτούν μέσα από τη ματιά είκοσι και πλέον δημιουργών.
Παράλληλα, θα λειτουργήσουν υπαίθρια εργαστήρια φωτογραφίας, καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και ζωγραφικής για παιδιά, με στόχο να προσφερθούν ευκαιρίες καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας και στους μικρούς επισκέπτες.


Η εναρκτήρια εκδήλωση για το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, στις 21:00, στην πλατεία της Καρύταινας (πλάι στο άγαλμα του Ν. Δημητρακόπουλου).
Η μπάντα «Moving Band» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με το φλάουτο, την άρπα, το ξυλόφωνο, δεκάδες κρουστά, καραμούζες, μουσικές μπουρμπουλίθρες, φαγκοτό, πιάνο και μια παλιά πιανόλα θα συνοδεύσουν με ζωντανή, λαχταριστή μουσική τρεις ταινίες βωβού κινηματογράφου, του Buster Keaton.


Την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023, στις 21:00, θα ακολουθήσει στην αυλή του παλιού Δημαρχείου της Καρύταινας μια βραδιά αφήγησης παραμυθιών για ενήλικες με θέμα «Αν δεν ξέρεις που πας, θυμήσου από που έρχεσαι» – Ιστορίες της Νύχτας για τον δρόμο…, από τις εξαιρετικές στο είδος Λίλλυ Τριαντάρη και Χριστίνα Δίμιζα.


Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και δραστηριότητες είναι ελεύθερη.


Το λεπτομερές πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά, καθώς και τα ονόματα των εκθετών- καλλιτεχνών, θα αναρτηθούν εντός των επόμενων ημερών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο του συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών», στο τηλέφωνο: 6976736523.

Σχετικές δημοσιεύσεις