Εκπίπτει του αξιώματός του ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης, Γιάννης Τρουπής – Αλλάζει η σύσταση του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην παράταξη της μείζονος αντιπολιτεύσεως στον Δήμο Τρίπολης (παράταξη «Τρίπολη – Ενωμένοι Μπροστά» μ’ επικεφαλής τον Γιάννη Σμυρνιώτη), εκπίπτει του αξιώματός του (αυτό του δημοτικού συμβούλου Δήμου Τρίπολης), ύστερα από την εκδίκαση ένστασης που υπέβαλε κατά της εκλογής του ο δικηγόρος Τρίπολης, Αθανάσιος Καρνέζης, ένσταση η οποία έγινε δεκτή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρίπολης, όπου η υπόθεση εκδικάζεται άπαξ σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και η Απόφασή του είναι άμεσα εκτελεστή.


Το δικαστήριο εδέχθη πως ο κύριος Τρουπής, το έτος 2023, κατά το οποίο διεξήχθησαν οι Δημοτικές Εκλογές, είχε κώλυμα εκλογιμότητας, καθώς συνδεόταν με προμήθεια πάνω από 10.000 ευρώ με τον Δήμο Τρίπολης.


Η σύσταση, λοιπόν, του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης αλλάζει και επιλαχών είναι ο (και άλλοτε δημοτικός σύμβουλος) δικηγόρος Τρίπολης, Ιωάννης Μπόζος.


Ένσταση κατά της εκλογής του κυρίου Τρουπή είχε κατατεθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο από τον δήμαρχο Τρίπολης, Κωνσταντίνο Τζιούμη και μέλη της παράταξής του, αλλά τον Μάρτιο απερρίφθη για τυπικούς λόγους, καθώς εκρίθη ότι οι αιτούντες δεν είχαν έννομο συμφέρον!


Φυσικά, για τη συνέχεια, υπάρχει και το ένδικο μέσο της Αναιρέσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δεν γνωρίζουμε εάν θ’ αξιοποιήσει ο κύριος Τρουπής.

Σχετικές δημοσιεύσεις