Έκανε πρεμιέρα η «Φιλουμένα Μαρτουράνο»

Το βράδυ του Σαββάτου (04/06) έκανε την πρεμιέρα της στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Τρίπολη η «Φιλουμένα Μαρτουράνο», από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας!

Μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω Covid, η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας επέστρεψε δυναμικά με την 20η παράσταση της η οποία θα παίζεται ως τις 16/05 κάθε μέρα στις 21:00.

Τις πρώτες δύο παραστάσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ ακόμα περισσότερος κόσμος αναμένεται να το κάνει τις προσεχείς ημέρες.

Το έργο του Εντουάρτο Ντε Φιλίππο και η οπτική της κυρίας Χατζοπούλου (σκηνοθέτης) έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ήδη αποσπούν εξαιρετικές κριτικές!

Λίγα λόγια για την παράσταση


Η Φιλουμένα Μαρτουράνο ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου εμπόρου Ντομένικο Σοριάνο. Τώρα, έπειτα από αρκετά χρόνια κοινού βίου, η ώριμη πια Φίλουμένα ζητάει από τον Ντομένικο να την παντρευτεί και ταυτόχρονα του αποκαλύπτει ότι έχει τρεις γιους. Υπόδειγμα λυρικής και ρομαντικής γραφής, με έντονα κωμικά στοιχεία και έξυπνους διαλόγους, το έργο έχει απροσδόκητο φινάλε. Ένα έργο που βάζει στο μικροσκόπιο τη γυναίκα, τις προβληματικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές και τα στερεότυπα φέρνοντας αντιμέτωπους δύο κόσμους με όχημα τη σπουδαία γλώσσα του συγγραφέα.

Σχετικές δημοσιεύσεις