ΑΕΚ Τρίπολης: Έσμιξε ξανά με την ιστορία της!

Τα 93 χρόνια ζωής της γιόρτασε η ΑΕΚ Τρίπολης το πρωί της Κυριακής (05/06) με μια συγκινητική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην ιστορική έδρα της, το γήπεδο Φιλικών.

Σχεδόν έναν αιώνα πίσω στο χρόνο ταξίδεψαν νοερά όσοι παρευρέθηκαν στο γήπεδο Αναστάσιος Μουκάκης μέσα από τις αφηγήσεις και το κλίμα που επικράτησε όταν η ΑΕΚ Τρίπολης ταξίδεψε… πίσω στο παρελθόν της, στην Πόλη σμίγοντας και πάλι με την ιστορία της. Μια βαριά ιστορία που θα κουβαλά για πάντα ο σύλλογος από τις χαμένες Πατρίδες.

Στην Αγία Αικατερίνη τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ιδρυτών της ΑΕΚ Τρίπολης ενώ αμέσως μετά έγιναν τα αποκαλυπτήρια του graffiti με εικόνες από τη Μικρασιατική καταστροφή που κοσμεί πλέον τον τοίχο έξω από το γήπεδο της ομάδας αλλά και του νεόκτιστου μουσείου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης Παναγιώτης Βαλασόπουλος, η πρόεδρος Δ.Σ Γεωργια Παναγοπούλου, ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Πρόεδρός του Συλλόγου Φιλικών και Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης, Νίκος Τσιαμούλος, όπως και πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων.

Η ΑΕΚ Τρίπολης βράβευσε τον επίσκοπο Τεγέας κ.κ. Θεόκλητο, δίνοντας του την επετειακή φανέλα, όπως και τον αείμνηστο Τάσου Μουκάκη, δίνοντας στον ανιψιό του τη φανέλα με το όνομά του.

Επίσης βραβεύτηκαν με τιμητικές πλακέτες ο Κώστας Τζιούμης, και ο πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών Τίμος Κατσίπος.

Αναφορά στη μεγάλη χθεσινή μέρα της ΑΕΚ Τρίπολης έκανε και η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω ανακοίνωσής της στις επίσημες σελίδες της στα Social Media που ανέφερε τα εξής:

Τα αποκαλυπτήρια ενός γκράφιτι αφιερωμένου στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή έγιναν σήμερα στον τοίχο του γηπέδου Φιλικών, έδρας της ΑΕΚ Τρίπολης. Τελέστηκε τρισάγιο για τους ιδρυτές της ομάδας στην περιοχή αυτή, όπου εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες, και εγκαινιάστηκαν τα μίνι μουσεία του συλλόγου, στα οποία δεσπόζουν τα εκθέματα που αφορούν την επίσκεψη της ΑΕΚ για φιλικό αγώνα με την ΑΕΚ Τρίπολης το 1960.

Σχετικές δημοσιεύσεις