Διαβούλευση στελεχών της Νέας Αριστεράς στην Τρίπολη

Να πιάσουν το «μίτο» της πολιτικής από εκεί, περίπου, που ξεκίνησαν· τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1968(!), στην καλύτερη περίπτωση την πρώτη επίσημη «πράξη» ενιαίας έκφρασης της Αριστεράς, το 1989…, φιλοδοξούν οι άνθρωποι του κόμματος της Νέας Αριστεράς στην Αρκαδία, ώστε να βγουν από τον «λαβύρινθο» της αδράνειας και της θλίψης, από το… τραύμα της πρόσφατης διπλής διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του κόμματος που για πρώτη φορά, μετά τον εμφύλιο, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας για 4,5 περίπου χρόνια, για να καταγράψει στο τέλος εκείνης της περιόδου μια ήττα και τέσσερα χρόνια αργότερα, νέα εκλογική συντριβή και ιδεολογικοπολιτικό εκφυλισμό, γεγονότα τα οποία οδήγησαν στη βίαιη αποχώρηση μεγάλης μερίδας στελεχών και δέκα βουλευτών από την Κ.Ο. του άλλοτε «κραταιού» κόμματος.


Παλαιά και νέα μέλη συναντήθηκαν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Μαίναλον» στην Τρίπολη, με καλεσμένη τη βουλευτή Φλώρινας, Πέτη Πέρκα και συντονιστή της συζήτησης τον Γορτύνιο Πέτρο Ζούνη. Παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και διαβουλεύθηκαν για την επόμενη ημέρα του φιλόδοξου εγχειρήματος.


• Από 1-2-3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς στον συνεδριακό χώρο «Μελίνα Μερκούρη», του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο του Πειραιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις