Δημοπρατείται το οδικό έργο Φωκιανός – Kυπαρίσσι

5 Μαρτίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΦΩΚΙΑΝΟΣΜε απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, δημοπρατείται στις 2 Απριλίου 2013 το έργο για την κατασκευή του τμήματος Φωκιανός – Κυπαρίσσι του οδικού άξονα Μύλοι – Άστρος – Λεωνίδιο – Φωκιανός – Κυπαρίσσι.
Το έργο έχει μήκος 20 χλμ. και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον.
O προϋπολογισμός του έργου είναι 12.479.674,80 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησής του υπολογίζεται σε 24 μήνες από την ανάθεση. Aν όλα πάνε καλά τα έργα αποπεράτωσης θα ξεκινήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2013. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης».
O δρόμος ξεκινά από τη βόρεια πλευρά του οικισμού Κυπαρίσσι και κατευθύνεται βόρεια, καταλήγοντας στον όρμο Φωκιανού. O δρόμος χωροθετείται στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου και ανατολικά του Πάρνωνα, χαράσσεται παράλληλα στην ακτή και ενώνει, ανατολικά, το Νομό Λακωνίας με το Νομό Αρκαδίας.
Το συνολικό μήκος της υπό κατασκευής οδού είναι 19.779,50 μέτρα και θα εκτελεσθούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *