Δεν θα γίνει ο επαναπατρισμός των οστών του Γορτύνιου Ήρωα Αναστάσιου Κρατημένου

Γράφει ο ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΗΣ

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ – Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα

▪ Πριν από δυο χρόνια περίπου, είχα κάνει αναρτήσεις που ήσαν αφιερωμένες στον Γορτύνιο ήρωα Αναστάσιο Κρατημένο, που είχε ηρωικό τέλος στις 1974 κατά την εισβολή των Τούρκων στην αιματοβαμμένη Κύπρο!
Στις αναρτήσεις μου, τόνιζα ότι από τότε, δηλαδή το 1974, τα οστά του ήρωα, παραμένουν ακόμα στην Κύπρο.
Δηλαδή 47 ολόκληρα χρόνια ο φονευθείς Έλληνας στρατιώτης, Τάσος Κρατημένος, παραμένει στα αιματοβαμμένα χώματα της Κύπρου!
47 χρόνια…
▪ Δημιουργήσαμε μια άτυπη Επιτροπή, η οποία έβαλε σαν στόχο τον επαναπατρισμό των οστών του ήρωά μας!
Ήρθαμε σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ που ασχολούνται με τον επαναπατρισμό των οστών των φονευθέντων στρατιωτών κατά την Τουρκική εισβολή του δολοφονικού Αττίλα στην Κύπρο το 1974.
Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα, άλλα τυπικά, άλλα ουσιαστικά, άλλα γραφειοκρατικά, άλλα σκόπιμα και άλλα …με σοβαρές πολιτικές σκοπιμότητες.
Μέχρι εδώ…
Αυτές είναι οι προσωπικές μας διαπιστώσεις που αφορούν τη σοβαρότατη εθνική υπόθεση του επαναπατρισμού των οστών των φονευθέντων Ελλήνων στρατιωτών κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.
▪ Πέρασαν δύο χρόνια, χωρίς κανένα χειροπιαστό θετικό αποτέλεσμα, οπότε η Επιτροπή θα ασχοληθεί με την τιμή που οφείλουμε στον φονευθέντα ήρωα Αναστάσιο Κρατημένο, από το Καλονέρι Γορτυνίας, σαν πατριώτες, σαν Γορτύνιοι, σαν Έλληνες!
▪ Επειδή το θέμα είναι πέρα για πέρα Εθνικό, θέλουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις τιμές του ήρωά μας, να τον έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία και συμμετοχή του ΓΕΣ.
Σε αυτό το θέμα ήδη, έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το ΓΕΣ για τις περαιτέρω λεπτομέρειες!
▪ Θα ζητήσουμε την ομόφωνη απόφαση και συμμετοχή, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην διοργάνωση ετήσιας γιορτής στο Καλονέρι Γορτυνίας.
▪ Να τοποθετηθεί προς το παρόν, μία αναμνηστική πλάκα στην πλατεία που βρίσκεται επί της Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΥΡΓΟΥ (59ο χλμ.), σαν κενοτάφειο, οπότε όταν επιτευχθεί ο ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ των οστών, να τοποθετηθούν στη συγκεκριμένη πλατεία.
▪ Τέλος, να ονομαστεί η συγκεκριμένη πλατεία στο όνομα του ήρωά μας, σε πλατεία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ.
▪ Θα σας ενημερώσω, έγκαιρα και έγκυρα για περισσότερες ενημερωτικές πληροφορίες που θα έχω πάνω σε αυτό το θέμα!
Αυτά για σήμερα!
ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΗΣ 15-4-2021

Σχετικές δημοσιεύσεις