Δε θα ανεχτούμε από κανέναν να υπονομεύσει τα κεκτημένα

• Επιστολή δημάρχου Μεγαλόπολης για τη μοριοδότηση του ΑΣΕΠ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Υπάρχει ανάγκη να σας ενημερώσω για την πορεία ενός θέματος που δημιουργήθηκε πρόσφατα και αφορά το Δήμο μας.
Στις αρχές του μήνα στη Βουλή έγινε παρέμβαση από Βουλευτή του Ν. Κοζάνης να συμπεριληφθεί και ο Νομός Κοζάνης στις περιοχές που οι κάτοικοι θα έχουν μια επιπλέον μοριοδότηση για διορισμό στο Δημόσιο, και αυτό γιατί ο Νομός Κοζάνης πλήττεται από την παύση λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ και βρίσκεται στο βηματισμό της απολιγνιτοποίησης.
ΙΔΙΕΣ όμως συνθήκες και προϋποθέσεις υπάρχουν αποκλειστικά και για το ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πρέπει να ξέρετε ότι ο ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ έχουν ορισθεί επισήμως πλέον ως Ζώνες Απολιγνιτοποίησης, μέσα στις οποίες θα υπάρχουν ευνοϊκοί όροι για επενδύσεις και θα δοθούν κίνητρα για αυτό το σκοπό.
Για το γεγονός ότι ο Δήμος μας δε συμπεριλήφθηκε στην ίδια ρύθμιση, δέχτηκα σωρεία επιθέσεων από διάφορους κύκλους που θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να με πλήξουν, λέγοντας ότι ο Δήμαρχος πιάστηκε στον ύπνο.
Θα είχαν δίκιο εάν συνέτρεχε ένας από τους 2 παρακάτω λόγους:
1) Εάν υπήρχε περίπτωση να ήμουν στη Βουλή εκείνη τη στιγμή για να ζητήσω να είναι και η Μεγαλόπολη μέσα στην επιδότηση των μορίων, κάτι που βέβαια καταλαβαίνει ο καθένας ότι δεν μπορούσε να γίνει
2) Εάν έμενα απαθής και δεν αντιδρούσα στη συνέχεια
Όμως, το επόμενο πρωϊνό, όταν συνεργάτης μου με ειδοποίησε για το γεγονός, ξεκίνησα μια σειρά επαφών. Επικοινώνησα με τον Υφυπουργό κ. Βλάση, με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και έστειλα επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη., στην οποία εξήγησα τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Μεγαλόπολης επιβάλλεται να τύχει της ίδιας μεταχείρισης με το Ν. Κοζάνης.
Οι διαβεβαιώσεις που έλαβα, ότι θα συμπεριληφθεί και ο Δήμο μας, επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια με τις επίσημες τοποθετήσεις τους.
Δώσαμε μεγάλη μάχη για να μείνουν τα κίνητρα μόνο στο Δήμο Μεγαλόπολης και να μην χαρακτηρισθεί Ζώνη Απολιγνιτοποίησης καμία περιοχή πέρα από τα όριά του, διότι αυτό θα ακύρωνε τα πάσης φύσεως οφέλη για το Δήμο μας.
Δε θα ανεχτούμε από κανέναν να υπονομεύσει αυτά τα κεκτημένα, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση της μοριοδότησης για προσλήψεις στο Δημόσιο.
Άμεσα θα συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.
Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος
Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Σχετικές δημοσιεύσεις