Αποκαθίσταται το Πλάτωμα – Βρίσκεται μεταξύ των 3 ΧΑΔΑ που χρηματοδοτεί το «Αντώνης Τρίτσης»

Η αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ σε Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία, περιλαμβάνεται στα 13 έργα συνολικού προϋπολογισμού 23.800.000 ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα οποία το υπουργείο Εσωτερικών ενέταξε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Η Περιφέρεια θα είναι ο φορέας υλοποίησης των εν λόγω τριων έργων, που αφορούν ισάριθμους ΧΑΔΑ στις θέσεις Πλάτωμα του Δήμου Τρίπολης, Δισκούρια του Δήμου Ερμιονίδας και Σπαρτέας του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με τον συνολικό προϋπολογισμό για αυτά να ανέρχεται σε 1.258.000 ευρώ.
Αναλυτικά, τα 13 έργα που το «Αντώνης Τρίτσης» χρηματοδοτεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τα εξής:

 1. Απομακρυσμένος έλεγχος διαρροών εσωτερικών & εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Δήμου Επιδαύρου, 2.999.504,50 €
  Η πράξη διασφαλίζει την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων στο Δήμο Επιδαύρου. Με την προτεινόμενη παρέμβαση: α) θα ελαχιστοποιηθούν οι ποσότητες πόσιμου ύδατος οι οποίες σπαταλούνται μέσω διαρροών, β) οι καταναλωτές θα αποκτήσουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο για τις τυχόν διαρροές στην ιδιοκτησία τους, γ) θα εξαφανιστούν φαινόμενα υδροκλοπών. Μέσα από την υλοποίηση της προτεινόμενης δράσης θα μειωθεί δραστικά η πίεση που δέχονται τα υδατικά συστήματα της περιοχής μέσα από την υπεράντληση με σκοπό την ύδρευση.
 2. Έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις θέσεις ΠΛΑΤΩΜΑ Δήμου αΤρίπολης, ΔΙΣΚΟΥΡΙΑ Δήμου Ερμιονίδας και ΣΠΑΡΤΕΑΣ Δήμου Ανατολικής Μάνης, 1.258.000,00€
  Το φυσικό αντικείμενο αφορά στις εργασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις θέσεις «ΠΛΑΤΩΜΑ» Δήμου Τρίπολης, «ΔΙΣΚΟΥΡΙΑ» Δήμου Ερμιονίδας και «ΣΠΑΡΤΕΑΣ» Δήμου Ανατολικής Μάνης.
 3. Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Ξηροπηγάδου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, 868.000,00 €
  Το έργο αφορά στη βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων στην Τ.Κ. Ξηροπηγάδου συνολικού μήκους 9.350 μ.
 4. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Βέλου – Βόχας, 699.999,18 €
  Το έργο αφορά στη βελτίωση της βατότητας του υπάρχοντος οδικού δικτύου πρόσβασης σε αγροτικές περιοχές των εκτός σχεδίου οικισμών του Δήμου Βέλου- Βόχας.
 5. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στα όρια του Δήμου Επιδαύρου, 868.000,00€
  Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις στα όρια του Δήμου Επιδαύρου.
 6. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Έλους Δήμου Ευρώτα, 820.000,00 €
  Το έργο αφορά στη βελτίωση αγροτικών οδών στη Δημοτική Ενότητα Έλους του Δήμου Ευρώτα.
 7. Αποπεράτωση κτιρίου Δημοτικού Καταστήματος Δήμου Βέλου Βόχας, 2.950.000,00 €
  Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην αποπεράτωση του Δημοτικού καταστήματος το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Δήμου Βέλου Βόχας, καθώς και στην ολοκλήρωση του πολιτιστικού χώρου, ο οποίος θα ικανοποιεί τις ανάγκες σε πολιτιστικό επίπεδο του πληθυσμού. Συγκεκριμένα θα γίνουν οικοδομικές εργασίες όπως κατασκευή τοιχοποιίας, ψευδοροφών, επιστρώσεις δαπέδων, χρωματισμοί, εγκατάσταση μεταλλικών κουφωμάτων και υαλοστασίων, ξύλινες κατασκευές, ηλεκτρομηχανολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, καθώς και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.
 8. Νέο σχολικό συγκρότημα Δήμου Ελαφονήσου, 2.700.000,00 €
  Η πράξη περιλαμβάνει την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο) συνολικής δυναμικότητας 96 μαθητών.
 9. Επανάχρηση-αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Τ.Κ. Μονεμβασιάς, 2.852.508,34 €
  Η πράξη περιλαμβάνει την επέκταση των τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων στο υφιστάμενο διώροφο κτίριο και συγκεκριμένα: α) τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τ.μ., β) τη δημιουργία control room 79,8 τ.μ., γ) αποθήκες-μηχανολογικές εγκαταστάσεις και wc 181,25 τ.μ. και δ) χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου. Το κτίριο μετά την αποπεράτωση του έργου θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μoυσείο-εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.
 10. Επισκευή ανακαίνιση του κτιρίου Σπυρόπουλου Δήμου Σπάρτης, 779.000,00€
  Αντικείμενο του έργου «Επισκευή–Ανακαίνιση του κτιρίου Σπυρόπουλου» στον οικισμό Καστορείου της Δημ. Ενότητας Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης είναι οι επεμβάσεις επισκευής, ανακαίνισης και αποκατάστασης του εν λόγω ανενεργού δημοτικού κτιρίου, ολικής επιφανείας 610,78 m2, ώστε να καταστεί δυνατή στη συνέχεια η επανάχρηση του κτιρίου από τον Δήμο Σπάρτης. Με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου θα λειτουργήσει από το Δήμο Σπάρτης πολυχώρος δραστηριοτήτων (ΚΑΠΗ, δημοτική βιβλιοθήκη, πολυχώρος εκδηλώσεων κλπ).
 11. Αποχέτευση ομβρίων υδάτων περιοχής Φιλικών & Περιφερειακής οδού Δ.Κ. Τρίπολης, 2.500.000,00 €
  Πρόκειται για αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Φιλικών η οποία αποτελεί μία νέα πολεοδομική ενότητα του σχεδίου πόλης της Τρίπολης με ανερχόμενη ανάπτυξη. Στην περιοχή δεν υφίσταται δίκτυο ομβρίων υδάτων και μέχρι σήμερα τα όμβρια διοχετεύονται μέσω τεχνικών έργων στα υφιστάμενα ρέματα ή στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπου και λιμνάζουν, δημιουργώντας πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης, το έργο συμβάλει στον πολύ σημαντικό διαχωρισμό των δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και αποχέτευσης ακαθάρτων για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Τρίπολης.
 12. Αποχέτευση ομβρίων ΔΕΥΑ Ναυπλίου – Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, 2.060.000,00 €
  Με το έργο αντιμετωπίζονται πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο της πόλης του Ναυπλίου καθώς και στην περιοχή της Αγ. Κυριακής της Δ.Ε. Ναυπλίου.
 13. Συμπληρωματικά έργα δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, 2.448.000,00 €

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει: α) τη συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο Νότιο τμήμα της πόλης του Άργους και β) τη συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στη Δ.Ε. Νέας Κίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις