Εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την πρόοδο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ

Με αφορμή την ολοκλήρωση των πρόδρομων εργασιών και την επερχόμενη έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ και πιστοί στη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε ανοιχτό τον διάλογο με την τοπική κοινωνία, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης του έργου, διοργανώνουμε μια ακόμη ανοιχτή συνάντηση για το κοινό με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας, της ομάδας μελέτης και του αναδόχου κατασκευής – Ομίλου ΑΒΑΞ.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Η ανοιχτή συνάντηση σχετικά με την πρόοδο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 18:00, στο Πάρκο Γουδέ στη Σπάρτη. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και ελεύθερη σε όλους/ες χωρίς προεγγραφή.

Η δωρεά για τον σχεδιασμό, την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, καθώς και του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης IΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ εντάσσονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει το ποσό του $1 δισεκατομμυρίου. Η ανάπτυξη των τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων ΙΣΝ αντανακλά το κοινό όραμα του ΙΣΝ και του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα, Renzo Piano, για τη δημιουργία πρότυπων νοσοκομείων του μέλλοντος τα οποία βασίζονται σε μια ουσιαστικά ανθρωποκεντρική προσέγγιση και ενσωματώνουν πρωτοπόρες περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατασκευής και εξοπλισμού, τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ θα παραδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο προς άμεση λειτουργία στο πλαίσιο του Eθνικού Συστήματος Υγείας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.snfghi.org/el/pylones/erga-ypodomon/geniko-nosokomeio-spartis-isn/ και να παρακολουθήσετε τη μετάδοση των εργασιών του εργοταξίου μέσω κάμερας από τον ιστότοπο της ΔΠΥ: https://www.snfghi.org/el/parakolouthiste-diadiktyaka-tis-kataskeyastikes- ergasies-ton-3-neon-dimosion-nosokomeion-isn/

Μάθετε περισσότερα για τη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.snfghi.org/el/

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά, και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά παραπάνω από $3.7 δισεκατομμύρια, μέσω 5.400 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο.

Μάθετε περισσότερα στο snf.org & στο snfghi.org.

Σχετικές δημοσιεύσεις