«Αλληλεγγύη» φωνάζουν τα παιδιά της Καλαμάτας

«Τα παιδιά μας ζωγράφισαν για τα παιδιά που με τις μαμάδες τους βυθίστηκαν στον πάτο της θάλασσας» δηλώνει η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας, η οποία την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 προχώρησε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα θύματα της τραγωδίας-εγκλήματος στα ανοιχτά της Πύλου την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι της Καλαμάτας.


Τα παιδιά ζωγράφισαν τη λέξη αλληλεγγύη, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν τι δουλειά είχαν κάποια άλλα παιδιά της ηλικίας τους στα αμπάρια ενός σαπιοκάραβου και γιατί αυτό βούλιαξε. Δεν μπορούν ούτε να το καταλάβουν, ούτε να το ανεχτούν και να το συνηθίσουν.


«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν πρέπει να αφήσεις να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα» βροντοφωνάζει η Ένωση Γονέων και ζητά να μην ξεχαστεί αυτό που συνέβη. Να σταματήσουν οι πόλεμοι, να εκδιωχθούν τα απολυταρχικά καθεστώτα, να αφεθούν οι λαοί να ζήσουν ελεύθεροι, χωρίς πείνα, με αξιοπρέπεια, για να σταματήσουν να πνίγονται και να πεθαίνουν παιδιά και μεγάλοι που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Σχετικές δημοσιεύσεις