Αλλάζει χέρια η Περιφέρεια Πελοποννήσου

4 Ιουνίου 2019  /   Χωρίς Σχόλια

Με τ’ αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, επισφραγίζοντας δύο παραμέτρους οι οποίες έγιναν ευρέως αντιληπτές από τον πρώτο γύρο:

α) η σαρωτική νίκη των υποστηριζομένων από τη Νέα Δημοκρατία υποψηφίων περιφερειαρχών, αν σκεφθεί κανείς πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριάρχησε στις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.
β) το άνευ προηγουμένου υψηλό ποσοστό αποχής, που αυτή τη φορά άγγιξε το 58,69%. Με άλλα λόγια, δύο στους τρεις πολίτες δεν προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν!
Τρίτη παράμετρος, οι ανατροπές στους δύο μεγάλους δήμους της χώρας, με τον Κώστα Μπακογιάννη να κυριαρχεί με ποσοστό 65,25% έναντι του Νάσου Ηλιόπουλου στην Αθήνα και τον Κώστα Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη να κυριαρχεί του Νίκου Ταχιάου, με ποσοστό 66,79%.
Στην Πελοπόννησο το ντέρμπι Τατούλη – Νίκα κατά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, έληξε την περασμένη Κυριακή με οριστική νίκη του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγώτη Νίκα, με ποσοστό 53,59%, έναντι του αντιπάλου του Πέτρου Τατούλη, που συγκέντρωσε το 46,41%.

Στην Αρκαδία:

– Στον δήμο Τρίπολης, προβάδισμα στον β’ γύρο σημείωσε ο Κώστας Τζιούμης με ποσοστό 51,46%, έναντι του Γιάννη Σμυρνιώτη με 48,54%.

– Στον δήμο Μεγαλόπολης, προβάδισμα σημείωσε ο Θεόδωρος Χριστογιαννόπουλος με ποσοστό 50,72%, έναντι του Κώστα Μιχόπουλου με 49,28.

– Στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας ο Γεώργιος Καμπύλης προηγήθηκε με ποσοστό 57,11%, έναντι του Παναγιώτη Μαντά με 42,89%, ενώ

– Στον δήμο Γορτυνίας με το συντριπτικό ποσοστό του 67,95% προηγήθηκε ο Ευστάθιος Κούλης, έναντι του Ιωάννη Γιαννόπουλου, που συγκέντρωσε το 32,05% των ψήφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *