Ο ΑΔΜΗΕ αναβαθμίζει την καλωδιακή σύνδεση Κυλλήνης-Ζακύνθου

31 Ιανουαρίου 2022  /   Χωρίς Σχόλια

Χθες προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, που περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων και υποβρύχιων καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 150 kV, με στόχο την πλήρη αναβάθμιση της πεπαλαιωμένης καλωδιακής σύνδεσης Κυλλήνης–Ζακύνθου, η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Στην ενεργειακή θωράκιση και των Ιόνιων νησιών προχωρά άμεσα ο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος ξεκίνησε ήδη τη διαγωνιστική διαδικασία για ένα ακόμη σημαντικό επενδυτικό έργο, που αφορά στην αντικατάσταση της Γραμμής Μεταφοράς Κυλλήνης-Ζακύνθου με νέα καλωδιακά συστήματα υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

Το συνολικό μήκος του υποβρύχιου τμήματος της νέας διασύνδεσης ανέρχεται σε 21 χλμ. και τα υπόγεια τμήματα (σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο)΄σε 1,65 χλμ.

Στο πλαίσιο του έργου, ο ΑΔΜΗΕ θα εγκαταστήσει τριπολικό καλώδιο, μόνωσης τύπου XLPE, με μεταφορική ικανότητα 200 MVA και ενσωμάτωση οπτικών ινών.

Το έργο αντικατάστασης της καλωδιακής σύνδεσης Κυλλήνης–Ζακύνθου:

  • Έχει προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ και η διάρκεια κατασκευής του υπολογίζεται σε 10 μήνες.
  • Εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υποδομών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά του Ιονίου, συνολικού ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ και με πενταετή ορίζοντα ολοκλήρωσης.
  • Είναι ένα από τα νέα έργα του επικαιροποιημένου ΔΠΑ 2023-2032, με τα οποία ο ΑΔΜΗΕ μεριμνά για την τεχνολογική αναβάθμιση και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του ηλεκτρικού συστήματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *