47χρονος οδηγός του ΚΤΕΛ Αρκαδίας άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι

Μία 22χρονη φοιτήτρια ήταν η μοναδική επιβάτης λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λουτρά Ηραίας – Τρίπολη, την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, όταν ο 47χρονος οδηγός του, μετά το Λευκοχώρι, υπέστη ανακοπή καρδιάς, χάνοντας τον έλεγχο του οχήματος.


Το συγκλονιστικό γεγονός δεν είχε άλλα δυσάρεστα αποτελέσματα, αφού ο ίδιος φαίνεται πως ασυναίσθητα πάτησε το πετάλ πέδησης, λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του, βγαίνοντας από τη δεξιά μεριά του δρόμου, ελάχιστα μέτρα πριν το όχημα πέσει στον γκρεμό. (φωτ. Κανέλλος Γιαννικόπουλος)


Η μοναδική επιβάτης του λεωφορείου μόλις κατάφερε να πατήσει το κουμπί της πίσω εξόδου του λεωφορείου και ν’ απομακρυνθεί, όταν αντελήφθη πως αυτό σταμάτησε «σβαρνίζοντας» τα μπάζα που «τύχη αγαθή» βρέθηκαν στην άκρη του γκρεμού. Στον τόπο του συμβάντος κατέφθασε περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Δημητσάνα, όμως, ο 47χρονος οδηγός ήταν ήδη νεκρός.


«Μόλις βλέπω ότι εμείς πέφτουμε στον γκρεμό, ότι έφευγε το λεωφορείο, πήγα και ξάπλωσα ανάμεσα στο διάδρομο, για να κρατηθώ, δεν κατάλαβα για ποιο λόγο το έκανα αυτό. Μόλις βλέπω ότι το λεωφορείο σταμάτησε, ότι βρήκε και ότι είμαι ακόμα ζωντανή, σηκώθηκα, πάτησα ότι κουμπιά βρήκα μπροστά μου. Ανοίγει η πόρτα, ευτυχώς που άνοιξε, παίρνω την τσάντα μου, το κινητό μου και πώς κατέβηκα, ένα θεός ξέρει» είπε η ίδια στην τηλεοπτική εκπομπή live news.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, Νίκο Κουτσόγιωργα, ο οδηγός είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, τις οποίες είχε προσκομίσει στην εταιρεία, με τελευταία τον περασμένο Ιούνιο.

  • «Καρμανιόλα» η γέφυρα μεταξύ Καρκαλούς – Δημητσάνας στη διασταύρωση με Σέρβου

• Ένα ακόμη δυσάρεστο περιστατικό, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς και θύματα, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη γνωστή γέφυρα – «καρμανιόλα» της Γορτυνίας, μεταξύ Καρκαλού και Δημητσάνας, στη διασταύρωση προς Σέρβου, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του και κρεμάστηκε κυριολεκτικά στη γέφυρα, ειδάλλως θα έπεφτε στο ποτάμι του Λούσιου με τραγικά αποτελέσματα.

Η συγκεκριμένη γέφυρα, για την οποία επανειλημμένα στο παρελθόν αναφερθήκαμε, είναι λίαν επικίνδυνη, καθώς η «είσοδός» της (από τη μεριά της Καρκαλούς) τους χειμερινούς μήνες είναι ανήλιαγη και πιάνει εύκολα πάγο, οπότε πολλοί οδηγοί ―ιδίως ξένοι― που πλησιάζουν ανυποψίαστοι, …οδηγούνται στα προστατευτικά κάγκελα.


Τα ως άνω τραγικά περιστατικά αναδεικνύουν και πάλι το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο της επαρχίας Γορτυνίας να προβάλλει ως πρόκληση και για τους οδηγούς του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, οι οποίοι το περιδιαβαίνουν, μεταφέροντας τους λίγους μαθητές στα λειτουργούντα σχολεία των κωμοπόλεων, ή πολλές φορές με έναν ή δύο επιβάτες.

Σχετικές δημοσιεύσεις