35χρονος παραποιούσε στοιχεία κυκλοφορίας κλεμμένων οχημάτων

26 Φεβρουαρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

Συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη 21-2-2013 το μεσημέρι, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας 35χρονος, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα Βεγγαλικά, ενώ επιπλέον κατηγορείται για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και για παραβάσεις του K.O.K.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, έναν ημεδαπό και μία 58χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και για παραβάσεις του Κώδικα Oδικής Κυκλοφορίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, προέκυψε ότι ο 35χρονος, αφού προμηθευόταν, από άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, κλεμμένα οχήματα, στη συνέχεια παραποιούσε τα στοιχεία κυκλοφορίας αυτών.
Συγκεκριμένα, αφού έβρισκε στοιχεία κυκλοφορίας (πινακίδες, αριθμούς πλαισίου και κινητήρα) από οχήματα που ήταν μη λειτουργικά, ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος με τα κλεμμένα, κατόπιν τοποθετούσε τις πινακίδες και παραποιούσε τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα σε αυτά (κλεμμένα) και τα έθετε σε κυκλοφορία, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.
Ειδικότερα, στις 21-2-2013 το μεσημέρι, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία και σε επιχείρηση-φανοποιείο οχημάτων του 35χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• Ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 30-7-2012 στο Τμήμα Ασφαλείας Χαϊδαρίου και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.
• Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 13-1-2010 στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.
• Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 13-1-2010 στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.
• Δέκα (10) πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.
• Μία (1) άδεια κυκλοφορίας οχήματος.
• Διάφορα κλειδιά οχημάτων.
• Δεκαεννέα (19) κροτίδες.

O συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Oικονομικών.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η περαιτέρω συμμετοχή του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *