Τριχοτομημένο το Πε.Συ.Π. για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

5 Νοεμβρίου 2019  /   Χωρίς Σχόλια

«Δεν υπήρξε πλειοψηφικό αποτέλεσμα και απόφαση στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σχετικά με το κλείσιμο των μονάδων του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/10 στην Τρίπολη, σε κλίμα έντασης» αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στο Σώμα παρουσιάστηκαν τρεις απόψεις, μία από τον εισηγητή Θαν. Πετράκο, επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», μία από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παν. Νίκα και μία από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ν. Γόντικα. Αντίστοιχα, κατατέθηκαν ισάριθμα σχέδια αποφάσεων.
Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, επί συνόλου παρόντων 38 περιφερειακών συμβούλων, το σχέδιο ψηφίσματος του εισηγητή Θ. Πετράκου έλαβε 18 ψήφους (από τις παρατάξεις «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, «Νέοι Δρόμοι» του Γιώργου Δέδε και από τον Δημήτρη Τζεμπετζή της παράταξης «Ελληνική Αυγή»), αυτό του περιφερειάρχη Π. Νίκα 17 (από τους συμβούλους της περιφερειακής αρχής) και αυτό του Ν. Γόντικα 2 (από τους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»), ενώ υπήρξε και μία αρνητική ψήφος απέναντι και στα τρία σχέδια ψηφισμάτων, από τη Δήμητρα Λυμπεροπούλου της παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *