Τρίπολη: 23 κιλά κάνναβης κατάσχεσε το Τμήμα Ασφάλειας

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (17/08) τέσσερα άτομα που καλλιεργούσαν, διακινούσαν και μετέφεραν τα ναρκωτικά σε Αρκαδία και Αττική…

Το απόγευμα της Τετάρτης (17/08), συνελήφθησαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης και στο Περιστέρι Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, τέσσερα (4) άτομα, δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, διακίνηση και μεταφορά ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας και της Αττικής.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης (17/08), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, τρία (3) άτομα, 57χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 54 και 58 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-6- συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -18.819- γραμμαρίων,

-3- κινητά τηλέφωνα και

-το χρηματικό ποσό των -190- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Πλησίον του σημείου όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι ανωτέρω, βρέθηκε εκχερσωμένος και ειδικά διαμορφωμένος χώρος φυτείας, αγνώστου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία είχαν εκριζώσει-συγκομίσει σε προγενέστερο χρόνο. Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης (τρίμματα), συνολικού βάρους -444- γραμμαρίων, υπολείμματα επεξεργασίας των δενδρυλλίων και πλήθος κλαδιών αυτών, τα οποία κατασχέθηκαν.


Επιπλέον, το βράδυ της Τετάρτης (17/08), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών/Τμήματος Δ.Ν. Πειραιά, εντοπίστηκε και συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, στην περιοχή του Περιστερίου Αττικής.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, στις οικίες τους σε περιοχές της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-9- συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -4.001- γραμμαρίων,

-5- ζυγαριές ακριβείας,

-κινητό τηλέφωνο και

-το χρηματικό ποσό των -4.500- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης

Σχετικές δημοσιεύσεις