Τώρα επισκέψιμα και τα ελαιοτριβεία

Μετά το θεσμό του Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου, που θεωρείται επιτυχημένος με πολλά οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα να έχουν πιστοποιηθεί, εκδόθηκε η ΚΥΑ για τη θεσμοθέτηση και τις τεχνικές-λειτουργικές προδιαγραφές των επισκέψιμων ελαιοτριβείων.


Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, σε συνέχεια του αρθ. 50 του ν. 4875/2021 (ΦΕΚ 250/Α’) του Υπουργείου Τουρισμού, για τη θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου εντάσσεται, στη στρατηγική στόχευση του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, μέσα από τη σύνδεση του αγροδιατροφικού κλάδου και της ελληνικής παραγωγής με τον κλάδο της φιλοξενίας.
Υπενθυμίζεται ότι το Σήμα Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου διασφαλίζει την επισκεψιμότητα σε χώρους όπου λειτουργούν ελαιοτριβεία -ειδικών προδιαγραφών- που παράγουν ελληνικό ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας, εστίασης και γευσιγνωσίας.


Σκοπός είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, φέρνοντας στο επίκεντρο του τουριστικού χάρτη νέους προορισμούς -ίσως λιγότερο δημοφιλείς μέχρι σήμερα- με βασικό όχημα τα ελληνικά προϊόντα.


Για να δείτε την ΚΥΑ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr
Πληροφορίες Οι επιχειρήσεις του κλάδου που ενδιαφέρονται για τη χορήγηση του ειδικού σήματος ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Πελοποννήσου στα τηλέφωνα: 2710 221210 (κ. Γεώργιος Μασαούτης, Προϊστάμενος) ή να στείλουν email με τα ερωτήματά τους στο masaoutis_g@mintour.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις