Το προσχέδιο του εδαφικού σχεδίου το επιστρέφουμε στον συντάκτη του ως απαράδεκτο και άδικο!!!

Η Δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», με αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες του Δήμου Μεγαλόπολης, στις 16/03/2021 κατέθεσε την πρότασή της στο Δ.Σ. για το εδαφικό σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, όπου προδιαγράφει το μέλλον της περιοχής μας.
Η πρόταση μας:
Το προσχέδιο του εδαφικού σχεδίου το επιστρέφουμε στον συντάκτη του ως απαράδεκτο και άδικο!!!
Καλούμε τον κύριο Μουσουρούλη να καταθέσει νέο σχέδιο που θα αναφέρεται ΜΟΝΟ στον Δήμο Μεγαλόπολης.
Δεν δεχόμαστε κανένα προνόμιο – κίνητρο – επιδότηση από την απολιγνιτοποίηση εκτός Δήμου Μεγαλόπολης και των 5 χωριών του Δήμου Γορτυνίας.
Καλούμε την ΔΕΗ να παραχωρήσει τουλάχιστον 2 χιλ. στρέμματα στον Δήμο για επενδύσεις και καλλιέργειες.
Καλούμε την ΔΕΗ να αποκαταστήσει όλα τα εδάφη που είχε και έχει την ευθύνη από την εξόρυξη λιγνίτη.
Απαιτούμε την πρόσθετη επιδότηση κατά 10% του νόμου για την ηλεκτροκίνηση μόνο για τον Δήμο Μεγαλόπολης.
Απαιτούμε την επαναφορά του συντελεστή ανταποδοτικότητας στο 6% από τα δικαιώματα ρύπων στον Δήμο Μεγαλόπολης.
Υπενθυμίζουμε παλαιότερες προτάσεις μας :
Έχουμε ζητήσει ειδικό πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για όλο το λεκανοπέδιο του Δήμου Μεγαλόπολης.
Έχουμε ζητήσει να παραχωρηθούν άμεσα στο Δήμο οι εκτάσεις που έχει παραχωρήσει η ΔΕΗ στο Υπουργείο Γεωργικής ανάπτυξης, για επενδύσεις, καλλιέργειες, κ.λπ.
Ζητάμε την τεχνική και οικονομική στήριξη στον Δήμο για το βιομηχανικό πάρκο.
Ζητάμε την μοριοδότηση για προσλήψεις στο δημόσιο, μόνο για τους δημότες του Δήμου Μεγαλόπολης και των 5 χωριών του Δήμου Γορτυνίας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ όλους όσους μεθοδευμένα εξαπατούν τους κατοίκους της Μεγαλόπολης με ψεύτικες υποσχέσεις και ταξίματα!!!
Τον πρόεδρο του ΣΔΑΜ κύριο Μουσουρούλη, για το απαράδεκτο εδαφικό σχέδιο δίκαιης μετάβασης, που εστάλη στον Δήμο μας, ενώ κατά την επίσκεψη του τον Αύγουστο του 2020 στο Δημαρχείο στην δημόσια συζήτηση ενώπιων του Δ.Σ. δεσμεύτηκε ότι μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης πλήττεται και σε αυτόν ανήκουν όλα τα κίνητρα.
Τον περιφερειάρχη κύριο Νίκα, που ενώ γνώριζε το εδαφικό σχέδιο από τον Δεκέμβριο, μας παραπληροφορούσε με δελτία τύπου ότι όλα θα γίνουν στην Μεγαλόπολη.
Τον κύριο Βλάσση, που διαφημίζει την παρέμβασή του ώστε να λάβει χρηματοδότηση η εταιρεία DEMO στην Τρίπολη και μεθοδεύει με κάθε τρόπο να πάρει την επιδότηση 90 εκ. από το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης .
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τους όμορους Δήμους, για το μερίδιο που διεκδικούν από το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ή ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Καλούμε την δημοτική αρχή του κύριου Χριστογιαννόπουλου για τελευταία φορά να κάνει πράξη την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για συνεργασία και συνένωση, όλων των παρατάξεων με ενότητα και διαφάνεια για τα θέματα της απολιγνιτοποίησης και όχι συμφωνίες εν κρυπτώ!!!
Αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον Δήμο μας η παράταξή μας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ψηφίζοντας την πρόταση της παράταξης του κύριου Χριστογιαννόπουλου για να υπάρχει ομοφωνία!!!
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή ή συγχωροχάρτι, στην αδιέξοδη τακτική που μας οδήγησε στο απαράδεκτο σημερινό αποτέλεσμα. Ο κ. Δήμαρχος με τις επιλογές του έχει πλέον την βασική ευθύνη.
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας, τους κατοίκους, τα θεσμικά όργανα, τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, τους βουλευτές του νομού, το Περιφερειακό Συμβούλιο, να στηρίξουν και να συνδράμουν στην προσπάθειά μας.
Ζητάμε να υπάρχει δίκαιη μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΚΗ εις βάρος της Μεγαλόπολης.
Μεγαλόπολη 31 Μαρτίου 2021
«Νέα Αρχή»

Σχετικές δημοσιεύσεις