Το Πε.Συ. επικύρωσε απόφαση της Κυβέρνησης για αναγκαστική απαλλοτρίωση στην Παλαιόχουνη

27 Νοεμβρίου 2018  /   Χωρίς Σχόλια

Με 22 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 3 λευκά, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα (26/11) το βράδυ την αναγκαστική απαλλοτρίωση με τις διατάξεις του ν. 2882/2001 για την απόκτηση της αναγκαίας έκτασης των 278 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Παλαιόχουνη Αρκαδίας, για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, που αποτελεί τμήμα του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ».
Σύμφωνα με την εισηγήτρια αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Ντίνα Νικολάκου, την απόφαση ουσιαστικά «παρήγγειλε» η Κυβέρνηση, με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να «ξεβαλτώσει» το …πολύπαθο έργο. Αντίθετα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εγκάλεσαν την περιφερειακή πλειοψηφία, για το γεγονός ότι με την απόφασή της αυτή, αφενός διευκολύνει μια καθαρώς ιδιωτική επένδυση του ομίλου της ΤΕΡΝΑ, αφετέρου την ίδια την Κυβέρνηση, που από μόνη της θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια απόφαση, απαλλάσσοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αναλυτικά, υπέρ της απόφασης για αναγκαστική απαλλοτρίωση ψήφισαν 21 μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Δολτσινιάδης. Κατά ψήφισαν 12 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, των παρατάξεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης, προεξάρχουσας της υποστηριζόμενης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», μ’ επικεφαλής τον Νίκο Πατσαρίνο.
Της εν λόγω αποφάσεως προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση της εισηγήτριας του θέματος κ. Νικολάκου με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων και δριμύ κατηγορώ του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, κατά πάντων και πασών, που από την πρώτη στιγμή αντιστρατεύτηκαν το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης, μηδέ εξαιρουμένων των αποστασιοποιηθέντων εσχάτως από την παράταξή του, τους οποίους αποκάλεσε «βαρίδια», που αφήνει πίσω της η «Νέα Πελοπόννησος»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *