Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης τιμά τον Χρήστο Ζώτο

12 Ιουνίου 2016  /   Χωρίς Σχόλια

xristos-zotosΤο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης, την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 20:15, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, τιμά τον μεγάλο δεξιοτέχνη του λαούτου Χρήστο Ζώτο με μουσική εκδήλωση στην οποία πρωταγωνιστούν δύο από τα μουσικά σύνολα του σχολείου.
Πρόκειται για το λαϊκό και το παραδοσιακό σχήμα. Το πρώτο θα αποδώσει έργα από το ρεπερτόριο του Γιώργου Ζαμπέτα και το δεύτερο θα παρουσιάσει τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Ο Χρήστος Ζώτος είναι ίσως ο μοναδικός, για πολλούς ερευνητές, γνήσιος εκφραστής και συνεχιστής της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και της τέχνης του λαούτου. Μπορεί μεν να είναι, όπως και ο ίδιος δηλώνει, οργανοπαίκτης, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολλά παραπάνω. Εισάγοντας έναν ιδιόμορφο, πρωτοποριακό και συνάμα δεξιοτεχνικό τρόπο παιξίματος, επαναπροσδιορίζει τη θέση του λαούτου και το ανάγει από συνοδευτικό σε σολιστικό όργανο της δημοτικής μουσικής. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως με το έργο του δίνει νέα διάσταση στη δισκογραφία, όντας ταυτόχρονα αυθεντικός φορέας της παράδοσης.
Καλούμε λοιπόν όλους την Τετάρτη 15 Ιουνίου το βράδυ στην πλατεία Πετρινού να τιμήσουμε “τον παππού“ της παραδοσιακής μουσικής με την δουλειά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, που καταθέτουν πρόταση πολιτισμού και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τραγούδια που αγαπήσαμε ταξιδεύοντας σε αλλοτινές εποχές.

  • Κατηγορία: ATZENTΑ
  • Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *