Το Κέντρο Υγείας Τροπαίων δεν κλείνει και ούτε συγχωνεύεται

21 Νοεμβρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΙ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα στη Βουλή ―κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου― ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε κατηγορηματικά ότι το Kέντρο Υγείας Τροπαίων δεν κλείνει και ούτε συγχωνεύεται. Παράλληλα ο Υπουργός Υγείας αποδέχθηκε την πρόταση του Βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην Τρίπολη για να εξεταστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα κέντρα υγείας του Νομού Αρκαδίας.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στις 13.11.2013 ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με θέμα την πιθανή κατάργηση του Κέντρου Υγείας Τροπαίων, και συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη 21.11.2013, στην Ολομέλεια της Βουλής, έχει ως εξής:
Το Κέντρο Υγείας Τροπαίων είναι ένα κέντρο που εξυπηρετεί κοντά στα εξήντα χωριά του Δήμου Γορτυνίας με μεγάλο μέρος του πληθυσμού να είναι ηλικιωμένοι, που χρίζουν τακτικής υγειονομικής και φαρμακευτικής παρακολούθησης, καθώς και νεότεροι που ζουν στην επαρχία ή αναγκάστηκαν λόγω οικονομικής κρίσης να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα και να βρουν καταφύγιο σε αυτή. Το κέντρο καλύπτει γεωγραφικά πάνω από 350 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπου το μεγαλύτερο τμήμα είναι δυσπρόσιτο, ορεινό και με ακατάλληλο οδικό δίκτυο ειδικά τους χειμερινούς μήνες, με αποτέλεσμα η πρόσβαση του ασθενοφόρου να είναι δύσκολη.
Τα περισσότερα περιφερειακά ιατρεία δεν λειτουργούν, καθώς υπηρετούν σε αυτά μόνο τρεις Αγροτικοί Ιατροί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών να ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στην έδρα του Κέντρου Υγείας επιβαρύνοντας τη λειτουργία του, αφού εκεί υπηρετούν μόνο ένας γιατρός Γενικής Ιατρικής και ένας Αγροτικός Ιατρός (επί θητεία), καθώς και ένας ανεπαρκής αριθμός νοσηλευτών και οδηγών ασθενοφόρου.
Η πιθανή κατάργηση ή ενσωμάτωση του Κέντρου Υγείας Τροπαίων στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας θα ήταν καταστροφική για την περιοχή της Γορτυνίας.

Κατόπιν των ανωτέρων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Τροπαίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *