Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για τον θάνατο του Αργύρη Πετρονώτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, πληροφορήθηκε το θάνατο του Αργύρη Πετρονώτη, αγαπητού συμπολίτη, σπουδαίου ανθρώπου της Αρκαδίας και της χώρας μας, Αρχιτέκτονα – Μηχανικού Ε.Μ.Π., Ιστορικού-Αρχαιολόγου, επίτιμου προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου των Ανθέων της Πέτρας, με ιδιαίτερη προσφορά στον πολιτισμό της Τρίπολης.


Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κων/νος Τζιούμης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του σημαντικού, αξιαγάπητου και εκλεκτού συμπολίτη Αργύρη Πετρονώτη. Συνεκτιμούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, το ήθος, τις πολιτιστικές ευαισθησίες, τη συνέπεια, την εργατικότητα, τη δράση του στον πολιτισμό. Ιδιαίτερα όμως το Δ.Σ. θεωρεί χρέος στον εκλιπόντα την απόδοση τιμής για την αφιλοκερδή προσφορά του, το αξιοθαύμαστο Μεγαλόπρεπο Μνημείο (Μνημείο και Αρχιτεκτόνημα συνάμα) για τους Αρκάδες πεσόντες του έπους 1940 – 41 με τα ονόματά τους που γράφτηκαν στο Πάνθεον των Ηρώων, ένα ιδιοφυές έργο, που κατασκεύασε πρόσφατα με οικογενειακές δαπάνες και πολύ προσωπικό αγώνα. Έργο μεγάλο, έργο αγάπης, που μένει, για να ενθυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.


Το ΔΣ αποφασίζει ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:
Να παραστεί ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία του Δημοτικού συμβουλίου στην Εξόδιο ακολουθία.
Να εκφρασθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και να τους επιδοθεί το παρόν ψήφισμα.
Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα στην Εξόδιο Ακολουθία.
Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πόλης μας.


Αιωνία του η Μνήμη

Σχετικές δημοσιεύσεις