Το Ε.Κ. Αρκαδίας στο πλευρό των εργαζομένων που δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν τη δουλειά τους

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό, εμπειρία και εξειδίκευση βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, στην «πρώτη γραμμή» για την αντιμετώπιση της Πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, το κρίσιμο έργο τους στην απολύμανση των χειρουργείων, των κλινικών, καθώς και του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση διαφύλαξης της υγείας τόσο των νοσηλευόμενων, όσο και του υγειονομικού προσωπικού.

Οι ήρωες, όμως, του χθες, κινδυνεύουν να καταστούν σε «απόκληρους του αύριο» και να βρεθούν στην ανεργία, αν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρία.

Το Ε.Κ. Αρκαδίας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης στηρίζοντας το απόλυτα δίκαιο αίτημά τους να παραμείνουν στις θέσεις δουλειάς τους και να μην υποκατασταθούν με «εργολαβίες».

Είναι ξεκάθαρο, πως η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρία είναι μια εχθρική ενέργεια απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και μια πράξη σοβαρής υποβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να ακυρώσει, εδώ και τώρα, το Διαγωνισμό και το όποιο σχέδιο εργολαβοποίησης διατηρώντας τους έμπειρους και άξιους συναδέλφους στην εργασία τους. 

Όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη προκειμένου να ανατρέψουμε την εργολαβοποίηση της καθαριότητας στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Τρίπολη,  04-01-2022

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Αρκαδίας

Σχετικές δημοσιεύσεις