Το εδαφικό σχέδιο οδηγεί τον Δήμο Μεγαλόπολης στην υπανάπτυξη, στην ανεργία και στη φτωχοποίηση

Η «Δημοτική Ενότητα» του Σπύρου Τσιριγώτη καταψήφισε το Εδαφικό Σχέδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη, εξηγεί τους λόγους που αυτό «οδηγεί το Δήμο στην υπανάπτυξη, στην ανεργία, στη φτωχοποίηση»:

«Το προτεινόμενο Εδαφικό Σχέδιο είναι μια νέα καταστροφική έκθεση ιδεών που δεν απαντά σε κανένα ζήτημα της επόμενης μέρας για το Δήμο Μεγαλόπολης. Στο μόνο που απαντά είναι να εντάσσει στις απολιγνιτοποιημένες περιοχές με όλες τις παροχές και χρηματοδοτήσεις, ακόμα και στο θεσμοθετημένο από το 1996 λιγνιτόσημο, τους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας.
Καταψηφίσαμε το εδαφικό σχέδιο γιατί είναι γενικολόγο, οδηγεί το Δήμο στην υπανάπτυξη, στην ανεργία, στη φτωχοποίηση και αντιμετωπίζεται γι’ άλλη μια φορά ως ένας φτωχός συγγενής ενώ θα έπρεπε να είναι πρωταγωνιστής. Άλλοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Η Δημοτική Ενότητα κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο την παρακάτω δική της πρόταση:
Να απορριφθεί το εδαφικό σχέδιο και να έρθει νέο που θα αναφέρεται μόνο στο Δήμο Μεγαλόπολης και όχι στους όμορους Δήμους.
Οι επιδοτήσεις, τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα μέσα από έναν ειδικό αναπτυξιακό νόμο να δοθούν αποκλειστικά στο Δήμο Μεγαλόπολης.
Να καταγγείλει τη συντονιστική επιτροπή και τον πρόεδρο του ΣΔΑΜ, κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, που με εισήγησή τους στο εδαφικό σχέδιο περιλαμβάνονται οι περιοχές των Δήμων Τρίπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας.
Να καταγγείλει τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα που ενώ γνώριζε το εδαφικό σχέδιο από τις 23- 11-2020 παραπληροφορούσε τους Δημότες της Μεγαλόπολης με συνεχή δελτία τύπου.
Να εκφράσει την έντονη αντίδρασή του στον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνο Βλάση, που προωθεί τη χρηματοδότηση της επένδυσης των 90.000.000€ σε φαρμακοβιομηχανία στην Τρίπολη που εντάσσεται στις απολιγνιτοποιημένες περιοχές, όπως επίσης που προωθεί τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα για όλη την Αρκαδία εις βάρος της Μεγαλόπολης.
Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις που εξυφαίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, από διάφορους παράγοντες, σε βάρος του Δήμου Μεγαλόπολης με την προσπάθεια ένταξης όμορων Δήμων (Δήμος Τρίπολης, Δήμος Γορτυνίας, Δήμος Οιχαλίας) στις πληττόμενες περιοχές από την απολιγνιτοποίηση, ώστε να έχουν όλες τις χρηματοδοτήσεις και όλα τα κίνητρα στήριξης επενδύσεων, όπως φοροαπαλλαγές κ.λπ. Χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον των δημοτών, η Δημοτική Ενότητα ψήφισε την πρόταση της Δημοτικής αρχής για το Εδαφικό Σχέδιο Μεγαλόπολης.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο κ. Δήμαρχος δεν δέχτηκε την πρόταση μας, τη συνεργασία και τη συμπόρευση όλων των παρατάξεων στη διεκδίκηση ενός δίκαιου Εδαφικού Σχέδιου.
Αναλαμβάνει έτσι πλήρως την ευθύνη για ότι συμβεί στο μέλλον.
Εμείς επιμένουμε ότι ο Δήμος χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συστράτευση για να τεθούν όλοι αυτοί που επιβουλεύονται το μέλλον μας ενώπιον των ευθυνών τους.
Με συλλογικότητα, μαζί με τους φορείς, την κοινωνία, το συνδικαλιστικό κίνημα, θα αποτρέψουμε καταστροφικές πολιτικές για τον τόπο μας!!!
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 28-03-2021
«Δημοτική Ενότητα»

Σχετικές δημοσιεύσεις