Το αδιαχώρητο στη Βυτίνα, στο Peloponnese Food Stories

  • Στη φωτογραφία το επιτελείο του εργαστηρίου παραδοσιακών γλυκών maestro, με καταστήματα στη Βυτίνα, στο Λεβίδι και την Τρίπολη, δίνει τον καλύτερο εαυτό του.

Η πλατεία της Βυτίνας, μια ανοιχτή γαστρονομική σκηνή. Παραγωγοί με τα εκλεκτά τους τοπικά προϊόντα, τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη την Αρκαδία και πάμπολλοι επισκέπτες που απήλαυσαν live μαγειρέματα και συνταγές. Όλα τα μυστικά μαγειρικής από τις γυναίκες πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, εργαστήρια μαγειρικής, αλλά και ζωντανή μουσική.

Υψηλή πληρότητα, άνω του 90%, στα Μαιναλοχώρια

Υψηλή πληρότητα κατεγράφη το περασμένο Σαββατοκύριακο (10-11/12) σε όλα τα καταλύματα των χωριών του Μαινάλου, ενώ το δεκαπενθήμερο των εορτών (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά και Φώτα) η πληρότητα θα φθάσει έως και το 100%, αναφέρουν παράγοντες του κλάδου.


Ρεκόρ επισκεψιμότητας την περασμένη Κυριακή σημειώθηκε ιδίως στη Βυτίνα, βοηθούσης και της μοναδικής εκδήλωσης, του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories, που για δεύτερη χρονιά εφέτος διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό να αναδείξει όλα τα χαρα- κτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα της Πελοποννησιακής γαστρονομίας.


Η εκδήλωση στον πασίγνωστο χειμερινό προορισμό του Δήμου Γορτυνίας, ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, με παρόντες τους ιθύνοντες απάντων των συνδιοργανωτών, Δήμου Γορτυνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Το Φεστιβάλ περιελάμβανε και ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση, με ό,τι πιο μοντέρνο και ενδιαφέρον ρεπερτόριο για νέους και για μεγαλύτερους.

Σχετικές δημοσιεύσεις