Την Κυριακή 16 Ιουνίου «στα χώματα της Πατρίδας» (50 χρόνια μετά) τα ιερά λείψανα του Ήρωα της Κύπρου, Αναστάσιου Κρατημένου

Στις 16 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή, στις 12:00 στο Καλονέρι προγραμματίζεται η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός των λειψάνων του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Αναστάσιου Κρατημένου, που «έπεσε μαχόμενος παρά την Πύλη της ΕΛΔΥΚ στις 16/8/΄74)», τα οποία έφθασαν την περασμένη Παρασκευή (31 Μαΐου 2024) με τα ελληνικά «φτερά» στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, μαζί με τα λείψανα άλλων οκτώ (8) Ελλήνων Οπλιτών. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας τα υποδέχθηκε αποδίδοντας τις δέουσες τιμές, παρόντος και του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Σταύρου Αυγουστίδη.

Κατά το σημερινό (5/6/2024) Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, αναμένεται να εισηγηθεί προ ημερησίας διατάξεως τις δέουσες τιμές, εκ μέρους του Δήμου Γορτυνίας. Το τελετουργικό το οποίο θ’ ακολουθηθεί κατά την ημέρα της ταφής θ’ ανακοινωθεί, ύστερα από συμφωνία με την Οικογένεια του Ήρωα και την ηγεσία της IV Μεραρχίας Πεζικού.

Σχετικές δημοσιεύσεις