Τηλεδιαχείριση του νερού της ΔΕΥΑΤ σε όλο τον Δήμο Τρίπολης

17 Ιανουαρίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

Την ικανοποίηση και τη χαρά του εξέφρασε ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, για την υπογραφή της σύμβασης τηλεδιαχείρισης του νερού της ΔΕΥΑΤ σε όλο τον Δήμο με την ανάδοχο εταιρεία, την περασμένη Δευτέρα 13/1. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ και περιλαμβάνει εγκατάσταση συστημάτων, ώστε να γίνεται τηλεδιαχείριση και έλεγχος πιθανών διαρροών του δικτύου και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για να επεμβαίνει άμεσα σε φανερές ή και αφανείς βλάβες. Όπως τόνισε ο κ. Τζιούμης, σκοπός του έργου είναι ο γρήγορος εντοπισμός και η αντιμετώπιση των βλαβών που μπορεί να υπάρξουν στο δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται και το νερό από πιθανές απώλειες, αφού μπορούν να εντοπιστούν διαρροές που μπορεί και μην είναι εμφανείς (να είναι υπόγειες).
Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Τζιούμης το έργο εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα νερού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το νερό μέχρι σήμερα δεν είναι ποιοτικό. Αντιθέτως η ποιότητα του νερού είναι πολύ καλή αφού γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τη αρμόδια υπηρεσία, τη ΔΕΥΑΤ.
Το έργο εξασφαλίζει και με σύγχρονα μέσα ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την ανάδοχο εταιρεία και ευχήθηκε το έργο να ολοκληρωθεί στο διάστημα των 15 μηνών όπως είναι δεσμευμένη η εταιρεία η οποία θα έχει στη συνέχεια και έναν χρόνο εποπτείας της λειτουργίας του δικτύου μέχρι να υπάρξει η ανάλογη εκπαίδευση και να παραδοθεί πλήρως η λειτουργία στη ΔΕΥΑΤ προς όφελος των πολιτών.
Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας (Χωροτεχνική) κ. Λουκάς Γκικάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις γνώσεις του Δημάρχου σχετικά με το έργο που θα γίνει με χρήματα από το ΕΣΠΑ. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πέρα από τα οφέλη που ανέφερε ο Δήμαρχος, με το έργο αυτό θα υπάρχει οικονομία στο ρεύμα για την ΔΕΥΑΤ αλλά και ο έλεγχος και άμεσος εντοπισμός διαρροών θα εξοικονομεί πόρους, κάτι που επιθυμεί και η Ε.Ε. η οποία χρηματοδοτεί το έργο.
Τέλος, ο κ. Τζιούμης επεσήμανε πως μία απώλεια νερού μπορεί να μην είναι εμφανής αφού μπορεί η διαρροή του νερού να μην φαίνεται στην επιφάνεια αλλά με την τηλεδιαχείριση γίνεται ηλεκτρονικός έλεγχος της ποσότητας νερού και της απώλειάς του, ενώ ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ηλεκτρονικό υδρόμετρο που αφορά τον καταναλωτή αλλά το δίκτυο της ΔΕΥΑΤ από τις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές μέχρι την πόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *