Τη Γορτυνία μου ζητάς, ζητάς μεγάλη χάρη!…

Φωτογραφία αρχείου- Γορτυνία τον Νοέμβρη

Απεσύρθησαν από την «κούρσα» του εκλογικού στίβου στη Γορτυνία οι κ.κ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος (πρώην δήμαρχος Πεύκης) και Γιώργος Καπλάνης (πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας) που επεχείρησαν ανεπιτυχώς να συγκροτήσουν εκλογικό συνδυασμό για τη διοίκηση του Δήμου Γορτυνίας.


Αμφότεροι έκαναν δηλώσεις, καθένας κατά τη δύναμη της αλήθειας που πρεσβεύει.


Ἀρκαδίην μ᾽ αἰτεῖς; Μέγα μ᾽ αἰτεῖς· οὔ τοι δώσω.
Την Αρκαδίαν με ζητείς; Μεγάλον πράγμα με ζητείς· δεν θα σε την δώσω·
Κάτι από του Ηροδότου τις ιστορίες, ταιριάζει στην περίσταση. Αν και οι Σπαρτιάτες ήταν «αλλόφυλοι» για την εποχή και επιζητούσαν την Αρκαδία…, σύμφωνα με τον χρησμό του Μαντείου των Δελφών, η Γορτυνία αντιστάθηκε σθεναρά ―δυστυχώς― σε δύο δικά της τέκνα να την εκπροσωπήσουν. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν κατάφερε ούτε καν να τα ενσωματώσει στους υπάρχοντες συνδυασμούς.


«Κάθε δυνατή φωνή, κέρδος…»
Έκφραση πολιτικού πολιτισμού ο γενναίος χαιρετισμός του νυν δημάρχου και υποψηφίου δημάρχου Γορτυνίας, Ευστάθιου Κούλη, προς τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

  • Δήλωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», Ευσταθίου Χαρ. Κούλη, Δημάρχου Γορτυνίας

«Η παράταξή μας δημιουργήθηκε για να ενώσει και να κινητοποιήσει, κάθε δημιουργική φωνή που θα μπορούσε να συμβάλει στην αναγέννηση της Γορτυνίας που όλοι αγαπάμε. Για μας κάθε ενεργός πολίτης είναι σύμμαχος. Κάθε δυνατή φωνή, κέρδος. Στο πλαίσιο αυτό η απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και της ομάδας του, μας στερεί πολύτιμους εν δυνάμει συμμάχους στον αγώνα μας. Θεωρούμε ότι η παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο, μόνο θετικά θα είχε να προσφέρει.


Παρότι ήμασταν συνδιεκδικητές για την διοίκηση του Δήμου Γορτυνίας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού της ομάδας, που έκανε μία αντιπαράθεση γόνιμη. Χωρίς τοξικότητα, χωρίς διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραπλάνησης και με μια πραγματική κατάθεση προτάσεων και προγράμματος. Γνωρίζοντας τον δυναμισμό και την δημιουργικότητα του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και των συνεργατών του, είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή.


Παραμένουμε ανοιχτοί στο διάλογο, στην ανταλλαγή ιδεών και στην υιοθέτηση προτάσεων και γενικότερα σε ό,τι μπορεί να προσφέρει περαιτέρω στην ανάπτυξη του τόπου μας, στη Γορτυνία που όλοι αγαπάμε».


Ευστάθιος Χαρ. Κούλης
Δήμαρχος Γορτυνίας

  • Αποσύρεται η παράταξη «ΓΟΡΤΥΝΙΑ Νέοι Ορίζοντες» από τις Δημοτικές Εκλογές: «To έργο για τη μεγάλη αλλαγή χρειαζόταν συνεργασίες»

H παράταξη «ΓΟΡΤΥΝΙΑ Νέοι Ορίζοντες» του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ …
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι Το ωραίο ταξίδι που ξεκινήσαμε πριν από λίγους μήνες φθάνει στο τέλος. Η αγάπη μας όμως για την ευλογημένη μας Γορτυνία δεν έχει τέλος. Σκοπός μας σε αυτή την προσπάθεια ήταν να αλλάξουμε τα πράγματα και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες, ώστε να απογειώσουμε την ανάπτυξη, να αυξήσουμε τις δραστηριότητες, μειώνοντας και αντιστρέφοντας την ερημοποίηση του δήμου μας. Με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση. Δεν θέλαμε ούτε να καταγγείλουμε τους αντιπάλους μας, ούτε να διχάσουμε τους κατοίκους, γιατί θεωρούμε ότι όλες κι όλοι ενδιαφέρονται για το καλό της Γορτυνίας, άλλο αν δεν τα κατάφεραν στο παρελθόν ή δεν τα καταφέρνουν τώρα. Η παράταξη μας έθεσε επάνω από όλα το «Εμείς» και όχι το «Εγώ». Και δεν κινηθήκαμε με διχαστικές κορώνες ούτε ζητήσαμε από τα κόμματα κάποια στήριξη. Επιδιώκουμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία γιατί οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται με ενωμένες τις δυνάμεις. Δεν είναι τυχαίο ότι επισκεφτήκαμε και τα 70 χωριά (Κοινότητες) του δήμου καθώς και τους περισσότερους οικισμούς. Θέλαμε να γνωριστούμε με τους ήρωες μόνιμους κατοίκους και να πληροφορηθούμε από πρώτο χέρι για τα προβλήματα, δηλαδή την ποιότητα του νερού, την έλλειψη αγροτικών δρόμων, την εγκατάλειψη της πρωτογενούς παραγωγής, την συντήρηση του οδικού δικτύου, τα θέματα Υγείας και καθημερινότητας κ.α. Με βάση όλα αυτά παρουσιάσαμε στις 23 Ιουλίου στα Τρόπαια το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό, με κατά γενική ομολογία εντυπωσιακές προτάσεις. Ένα πρόγραμμα που προκάλεσε αίσθηση. Εκεί φάνηκε ότι τα πράγματα είχαν μπει σε σειρά, καθώς είχαν καλυφθεί και οι ελάχιστες υποχρεώσεις για τη νόμιμη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, αν και κάποιοι με συνεχείς και ψευδείς διαδόσεις μιλούσαν για το αντίθετο. Οι συνεννοήσεις και οι συνεργασίες για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει πήγαιναν στο σωστό δρόμο. Ώσπου ξαφνικά εμφανίστηκαν εμπόδια από τις άλλες πλευρές. Και παρά τις προσπάθειες μας, δεν ξεπεράστηκαν, το όραμα χάθηκε. Επειδή όμως η προσπάθεια μας για τις μεγάλες αλλαγές στο δήμο μας προϋπόθετε συνεργασίες και συνεννοήσεις, αλλιώς θα κάναμε ελάχιστα πράγματα η συντονιστική επιτροπή της παράταξης «ΓΟΡΤΥΝΙΑ Νέοι Ορίζοντες» έλαβε την απόφαση να μην συμμετάσχει στις εκλογές. «Δεν μας ενδιέφεραν οι θέσεις και οι καρέκλες από την ώρα που μόνοι δεν θα μπορούσαμε, να αλλάξουμε την πορεία του δήμου μας» σχολίασε ο επικεφαλής Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Και πρόσθεσε «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 88 φίλους και φίλες της παράταξης που εντάχτηκαν στο ψηφοδέλτιο, τις χιλιάδες πολίτες για την στήριξή τους και να ευχηθούμε καλό αγώνα στις παρατάξεις που συνεχίζουν. Εμείς θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όταν και εάν μας ζητηθεί, με πρωτοβουλίες, με κατάθεση προτάσεων και πάντοτε με γνώμονα το καλό του τόπου μας»
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Γ. Καπλάνης: Συνεχίζουμε μαζί! Παραμένουμε εδώ!

Την απόσυρσή του από τις δημοτικές εκλογές Γορτυνίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Γορτυνία – Νέα Αφετηρία – Ο τόπος της ζωής μας», Γιώργος Καπλάνης, παραμένοντας ενεργός στα δρώμενα της περιοχής.


Η Ανακοίνωση
«Η επαφή μου με τον τόπο και τους συμπατριώτες δεν είναι παροδική περιπλάνηση αλλά ουσιαστική και δημιουργική συνάντηση παράλληλης αναζήτησης των ελλείψεων καθώς και διαμόρφωσης ενός ρεαλιστικού και φιλόδοξου σχεδίου προόδου.
Η ανάγκη για την επανεκκίνηση και την ανάπτυξη της Γορτυνίας παραμένει η ίδια και θα μεγαλώνει με τον καιρό όπως και η καθημερινή μας επικοινωνία που χωρίς τον εκλογικό ορίζοντα, άμεσα θα βαθαίνει σε ποιότητα, ουσία και εμπιστοσύνη.
Καθημερινά θα βρίσκομαι ως ένας πολίτης αυτού του τόπου σε όλα τα θέματα μικρά και μεγάλα στην πρώτη γραμμή για την επίλυσή τους με στόχο να εμπνεύσουμε την τοπική κοινωνία για τις αλλαγές που δικαιούται.


Συνεχίζουμε μαζί!
Παραμένουμε εδώ!
Γιώργος Καπλάνης»

Σχετικές δημοσιεύσεις