Θερμοκοιτίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας στη Γορτυνία

Στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας θα φέρει ―όπως ανακοίνωσε τη Τετάρτη 14 Ιουνίου― ο δήμαρχος Ευστάθιος Κούλης τη Μελέτη για τη θερμοκοιτίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Γορτυνίας, η οποία παρουσιάσθηκε το πρωί της ίδιας μέρας στο Διασυνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, από τον πρόεδρο της Τεχνόπολης & ΔΕΘ HELEXPO A.E., Αναστάσιο Τζήκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τεχνόπολης, Μιχάλη Κακούση, ενώ «το πρωτοποριακό μοντέλο ανάπτυξης σε ένα ασύμμετρο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον» (όπως είναι η Γορτυνία σήμερα) προσπάθησε να εξειδικεύσει ο συνεργάτης του προέδρου της Τεχνόπολης, Παρ. Παρασκευόπουλος, από τα Καλλιάνι Γορτυνίας, έδρα του φιλόδοξου εγχειρήματος, το οποίο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ, δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι θα επιτύχει, εάν δεν αγκαλιασθεί από την τοπική κοινωνία και δεν τύχει ανάλογης επικοινωνίας.


Η Τεχνόπολη με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη θερμοκοιτίδα που δημιουργήθηκε το 2001 στην Ελλάδα και ηγείται του πάρκου επιχειρήσεων αιχμής, νέων τεχνολογιών και καινοτομίας στη Θέρμη.


• Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, εξάλλου, παρουσία της ηγεσίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, του Πράσινου Ταμείου, της Μετάβασης, της Περιφέρειας και του Δήμου Μεγαλόπολης, έγινε στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης παρουσίαση της μελέτης για την κατασκευή στην πόλη ενός εκθεσιακού χώρου παραρτήματος της ΔΕΘ.


«Είναι ένα παραγωγικό διήμερο για την Αρκαδία αυτό» σχολίασε στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας και Δίκαιης Μετάβασης, Χρ. Λαμπρόπουλος, παρευρεθείς στη Δημητσάνα.

Σχετικές δημοσιεύσεις