Τεντόγλου: Νίκησε στο τελευταίο άλμα τον Μοντλέρ στην Καλαμάτα

Ο Μίλτος Τεντόγλου προσγειώθηκε στο τελευταίο του άλμα στα 8,22μ. και πήρε τη νίκη στα “Παπαφλέσσεια” ξεπερνώντας τον Μοντλέρ.

Η Καλαμάτα φόρεσε τα… καλά της το Σάββατο (21/05) για τα Παπαφλέσσεια, τα οποία επέστρεψαν φέτος δυναμικά κι έτοιμα να αποκτήσουν και πάλι τη λάμψη του παρελθόντος. Οι διοργανωτές κατάφεραν να φέρουν σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες και να τραβήξουν τον κόσμο στις εξέδρες του σταδίου.

Σίγουρα το μήκος ήταν αυτό που τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα λόγω της συμμετοχής του Μίλτου Τεντόγλου και του Τομπίας Μοντλέρ. Ο Σουηδός ήταν πρώτος με 8,10μ. στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού, αλλά στο τέλος χαμογέλασε ξανά ο Έλληνας πρωταθλητής.

Μέχρι το έκτο άλμα ο Τεντόγλου είχε ως καλύτερο άλμα τα 8,05μ., αλλά στο έκτο άλμα κατάφερε να προσγειωθεί στα 8,22μ. και να πάρει την πρώτη θέση στο μήκος. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Ζουλ Πομερί με καλύτερο άλμα στα 7,82μ.

Ατομικό ρεκόρ για την Καραγιάννη, δυναμικό ξεκίνημα για Τσιάμη


Το πρόγραμμα της ημέρας “άνοιξε” με το τριπλούν των ανδρών εκεί όπου ο Δημήτρης Τσιάμης πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα του από το 2019, αφού ήταν νικητής στο τριπλούν με 16,61 (1,1) κι έδειξε από νωρίς στη σεζόν να είναι σε θέση να κυνηγήσει μεγάλες επιδόσεις.

Ο έμπειρος άλτης είχε μία ακόμη έγκυρη προσπάθεια, την πρώτη, στα 16,47 μέτρα. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Ανδρέας Πανταζής, που παρότι προέρχεται από τραυματισμό κατάφερε να «προσγειωθεί» στα 16,30 μ. (0,1). Τρίτος με 15,91 μ. ήταν ο Νίκος Ανδρικόπουλος.

Πολύ καλά ξεκίνησε τη σεζόν η Αναίς Καραγιάννη που τερμάτισε σε 13.27 τα 100 μ. εμπ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ 13.31, από το 2020. Η νεαρή αθλήτρια έδειξε πως είναι φέτος σε θέση να προσεγγίσει επιδόσεις υψηλού επιπέδου.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα, καθώς έχασε τον ρυθμό της από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εμπόδια. Η αθλήτρια θα επιστέψει στη δράση το προσεχές Σαββατοκύριακο στα “Βενιζέλεια- Χανιά”. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μάικεν Τιμ Λιμ (Ολλανδία) με 13.16.

Σχετικές δημοσιεύσεις