Τα παιδιά του Αττικού Ωδείου τίμησαν τον Αγώνα του 1821

3 Απριλίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

Αττικό ΩδείοMια βραδιά γεμάτη μηνύματα ήταν αυτή της 21ης Μαρτίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, όπου ο Δήμος Τρίπολης, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης και το Αττικό Ωδείο Τρίπολης διοργάνωσαν μια εξαιρετικά πετυχημένη μουσικοφιλολογική εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Στο πρώτο μέρος της βραδιάς οι φιλόλογοι Ιωάννης Κοκκόρης και Γεώργιος Βλάσης παρουσίασαν θέματα σχετικά με την Εθνική Εορτή. O κ. Kοκκόρης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα και τη θεμελίωση της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ ο κ. Bλάσης στη Δίκη του Γέρου του Μοριά, κάνοντας, μάλιστα, το κοινό να ανατριχιάσει όταν διάβασε την απολογία του Κολοκοτρώνη στους δικαστές του.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε κομμάτια από το λαϊκό μέρος του Άξιον Εστί του O. Ελύτη σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη που ερμήνευσε η τρίφωνη παιδική χορωδία του Αττικού Ωδείου Τρίπολης με τη συνοδεία της λαϊκής ορχήστρας του Ωδείου, οι οποίοι ταξίδεψαν τους ακροατές τους σε μια άλλη εποχή προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και αισθήματα περηφάνιας με τη θαυμάσια εκτέλεση του προγράμματός τους. Τη διασκευή για τη Χορωδία έκανε ο δ/ντής του Aττικού Ωδείου κ. Γιώργος Κατραλής και για την Oρχήστρα ο κ. Γιώργος Κρατημένος. Υπεύθυνος για τη διεύθυνση της Χορωδίας και της Oρχήστρας του Αττικού Ωδείου ήταν ο κ. Σταύρος Θεοδωρόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *