
Φορώντας τα χαρακτηριστικά προστατευτικά κράνη, τη στολή των πυροσβεστών και κρατώντας την κόκκινη μάνικα, οι πρόσκοποι ηλικίας 7-11 ετών του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης γνώρισαν βιωματικά το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής κατά την επίσκεψη τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης το Σαββάτου 11 Μαρτίου 2023.
Οι πυροσβέστες υποδέχθηκαν τους μικρούς μας φίλους και τους παρουσίασαν όλο χαμόγελο και κέφι τα οχήματα της υπηρεσίας, τον εξοπλισμό τους αλλά και μοιράστηκαν μαζί τους τις εμπειρίες τους. Για παράδειγμα, πως έπρεπε να διαχειριστούν την κατάσταση όταν έπρεπε να σώσουν ένα ζωάκι και ποιες είναι οι ενέργειες που ακολούθησαν σε περιπτώσεις φωτιάς ή σεισμού. Έπειτα, με απλά λόγια εξήγησαν «στα λυκόπουλα» πώς λειτουργούν τα Drones και οι θερμικές κάμερες.
Εκτός από τις γνώσεις που προσκόμισαν, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ρίξουν νερό με τη μάνικα, γεγονός που το διασκέδασαν πολύ.
Το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης ευχαριστεί όλους τους πυροσβέστες και ιδιαίτερα τον κ. Βερβαινιώτη Παναγιώτη, για αυτή τη μοναδική εμπειρία που χάρισαν στα παιδιά.
Αγγ. Γεωργοπούλου