Τα ΕΛΤΑ τιμούν τα 200 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς

 1. Σας πληροφορούμε ότι, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη Μάχη της Τριπολιτσάς και προκειμένου να τιμηθεί το γεγονός αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα κυκλοφορήσουν τα ακόλουθα φιλοτελικά προϊόντα:

1.1 Φυλλαράκι τεσσάρων (4) αυτοκόλλητων Προσωπικών Γραμματόσημα «Η Μάχη της Τριπολιτσάς»
Περιγραφή: Πρόκειται για Φυλλαράκι, το οποίο περιέχει τέσσερα (4) αυτοκόλλητα Προσωπικά Γραμματόσημα διαστάσεων 35 Χ 45 mm, αξίας ενενήντα λεπτών (0,90 €) έκαστο, με παραστάσεις σχετικές με το θέμα.
Ποσότητα: Θα παραχθούν οκτώ χιλιάδες διακόσια (8.200) τεμάχια.
Τιμή: Θα διατίθεται προς τρία ευρώ και εξήντα λεπτά (3,60 €) ανά τεμάχιο.
Μέθοδος εκτύπωσης: Πολυχρωμία Offset
Προσαρμογή – Σχεδίαση: Μαρίνα Λασηθιωτάκη

1.2 Αριθμημένο Ειδικό Συλλεκτικό Λεύκωμα:
• Περιγραφή: Πρόκειται για Ειδικό Συλλεκτικό Λεύκωμα, το οποίο περιέχει το προαναφερόμενο φυλλαράκι τεσσάρων (4) αυτοκόλλητων Προσωπικών Γραμματοσήμων, καθώς και έναν Ειδικό Αναμνηστικό Φάκελο με τα δύο (2) αυτοκόλλητα Προσωπικά Γραμματόσημα, σφραγισμένα με την Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα, ημερομηνίας 23 Σεπτεμβρίου 2021.
• Ποσότητα: Θα παραχθούν χίλια (1.000) τεμάχια.
• Τιμή: Θα διατίθεται προς δεκαπέντε ευρώ (15,00 €) ανά τεμάχιο.
• Μέθοδος εκτύπωσης: Πολυχρωμία Offset
• Προσαρμογή – Σχεδίαση: Μαρίνα Λασηθιωτάκη
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν ιδιαιτέρως το Μουσείο Μπενάκη για την παραχώρηση της λιθογραφίας του Peter von Hess (1792-1871), «O Κεφάλας υψώνει τη σημαία της Ελευθερίας στα τείχη της Τριπολιτσάς» και τον ζωγράφο, κύριο Γιώργο Ρόρρη για την παραχώρηση του πορτρέτου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που φιλοτέχνησε ο ίδιος.

 1. ΔΙΑΘΕΣΗ:
  Τα παραπάνω φιλοτελικά προϊόντα θα διατίθενται από την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 από:
  • Το Κεντρικό Κατάστημα Τρίπολης, Πλαπούτα 2, 221 01 Τρίπολη
  •  το ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) των Ελληνικών Ταχυδρομείων www.elta.gr
  • τα Ταχ/κά Καταστήματα του Δικτύου
 2. Παράλληλα θα κυκλοφορήσει Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα με την οποία θα πραγματοποιηθεί σφράγιση την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Παπαναστασίου 25, 221 00 Τρίπολη, από 17:30 έως 19:30.
 3. Τα τέλη για κάθε αποτύπωμα ορίζονται κατ’ ελάχιστο στην αξία των 0,90 €. Όσα αντικείμενα προορίζονται για ταχυδρόμηση θα πρέπει να φέρουν τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση αντίστοιχα τέλη εσωτερικού ή εξωτερικού ή ειδικής διαχείρισης.
 4. Όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν στον τόπο σφράγισης και επιθυμούν να λάβουν το αποτύπωμα της πιο πάνω Αναμνηστικής Σφραγίδας, μπορούν να στείλουν ταχυδρομικώς τα φιλοτελικά αντικείμενά τους μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2021, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, Αιόλου 100, 2ος όροφος, 101 88 Αθήνα. Σημειώνεται ότι η ημερομηνία αποστολής θα αποδεικνύεται από το χρονολογικό σήμαντρο του Ταχυδρομικού Καταστήματος κατάθεσης. Στον φάκελο πρέπει να εσωκλείεται το ονοματεπώνυμο και η πλήρης διεύθυνση του αποστολέα για να είναι δυνατή η επιστροφή των σφραγισμένων αντικειμένων στους ενδιαφερόμενους.
  ΕΛΤΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις