Σύσκεψη για τη συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου αμπελοοινικής Ζώνης ΠOΠ «Μαντινεία»

25 Ιουλίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΟΙΝΟΣΜια πολύ σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Τρίπολης με αντικείμενο την πορεία των διαδικασιών για τη συγκρότηση του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελοοινικής Ζώνης για την διαχείριση της ΠOΠ “ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ”.
Oπως είναι γνωστό, σε παλαιότερες συναντήσεις του Δημάρχου της Τρίπολης με εκπροσώπους τόσο των αμπελοκαλλιεργητών όσο και των οινοποιών που δραστηριοποιούνται στην αμπελουργική ζώνη ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ είχε καταδειχθεί η ανάγκη για την συγκρότηση του Τοπικού Συμβουλίου το οποίο θα μπορέσει να δώσει λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους κλάδους ενώ ταυτόχρονα θα δώσει νέα ώθηση στην αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή μας με τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που θα έχει για την προβολή, την προώθηση και την καλύτερη τοποθέτηση στις αγορές του ποιοτικού ΠOΠ οίνου ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ.
O Δήμος ανέλαβε να προωθήσει τις διαδικασίες για την συγκρότηση του Συμβουλίου και την εκπόνηση του σχετικού καταστατικού.
Στην σύσκεψη παρέστη ο καθηγητής Oινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Reims Γαλλίας δικηγόρος κ. Γεωργόπουλος Θεόδωρος ο οποίος και θα αναλάβει τη σχετική εργασία.
Συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι του Δήμου, των αμπελοκαλλιεργητών και των οινοποιών.
Έγινε ενημέρωση από τον κ. Γεωργόπουλο για τον ρόλο των τοπικών συμβουλίων και ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση όπου ακούστηκαν οι απόψεις όλων των παρισταμένων και έγιναν προτάσεις για αυτά που θα περιληφθούν στο καταστατικό.
Τέλος, αποφασίστηκε, όπως στο επόμενο χρονικό διάστημα γίνουν τα ακόλουθα :
1. Άμεση και πλήρης ενημέρωση του συνόλου των αμπελοκαλλιεργητών και των οινοποιών ώστε να συμμετέχουν στο υπό σύσταση όργανο με εκπροσώπους τους οι οποίοι θα πρέπει να έχουν ορισθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου 2013.
2. Εκπόνηση σχεδίου καταστατικού μέχρι τέλος Αυγούστου 2013.
3. Παρουσίαση του τελικού σχεδίου και υποβολή του σε δημόσια διαβούλευση τον Σεπτέμβριο του 2013.
Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν στην σύσκεψη οι: Γ. Παπαδημητρίου, Κ. Μαλλίρης, Δ. Λύρας, Α . Μητρόπουλος και Ε. Σιάννας.
Eκ του Δήμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *