Συνάντηση για την πάταξη του παρεμπορίου

7 Νοεμβρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΤην Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας πραγματοποίησε συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης την πάταξη του φαινομένου του παραεμπορίου.
Στη συνάντηση το παρόν έδωσαν ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Ε Αρκαδίας καθώς και εκπρόσωποι από την Αστυνομία, το Δήμο Τρίπολης, το Δήμο Μεγαλόπολης, το Επιμελητήριο και από τον ΟΕΒΕ.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι επεσήμαναν πως οι έλεγχοι που γίνονται από τα ειδικά κλιμάκια θα πρέπει να εντατικοποιηθούν με τη σύμπραξη της αστυνομίας κι όλων των συναρμόδιων φορέων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας διαβεβαίωσε πως θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να γίνονται συχνότεροι και αυστηρότεροι έλεγχοι, καθώς είναι χιλιάδες πλέον τα προϊόντα, αμφίβολης προέλευσης και χαμηλής ποιότητας που κατακλύζουν τα πεζοδρόμια των μεγάλων εμπορικών δρόμων και υπονομεύουν τη λειτουργία των νόμιμων, στεγασμένων και υπαίθριων, εμπορικών επιχειρήσεων.
Ο κ. Γιαννακούρας τόνισε πως αυτό το φαινόμενο έχει ιδιαίτερα καταστρεπτικές συνέπειες τόσο για την εθνική οικονομία, όσο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας που καθημερινά παλεύουν για την αποφυγή του λουκέτου.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης τέθηκε επί τάπητος και η κάλυψη των δεκαπέντε κενών θέσεων που υπάρχουν στις λαϊκές αγορές. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις αυτές.
Τέλος, συζητήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση από τον κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα. Η απόφαση θα στηρίζεται στην άποψη της πλειοψηφίας των εμπλεκόμενων φορέων και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας θα λάβει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *