Συνάντηση με θέμα την εκταμίευση πιστώσεων για τα έργα του ΠΔΕ

Θέμα ημερών αποτελεί η εκταμίευση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου των πιστώσεων για αποπληρωμή έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Την πιο πάνω διαβεβαίωση έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, μετά από συνάντηση που είχαν χθες Τετάρτη 9/8 στην Αθήνα για το συγκεκριμένο ζήτημα.


Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί συνολικά περί τα 15 εκ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς τον τελευταίο καιρό έχουν προκύψει από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών καθυστερήσεις στη ροή των πιστώσεων για τα εν λόγω έργα.
Επιπλέον, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ενημερώθηκε από τον κ. Παπαθανάση ότι σε καλή πορεία βρίσκονται και τα υπόλοιπα δύο ζητήματα που ο περιφερειάρχης έθεσε χθες στον αναπληρωτή υπουργό και τα οποία αφορούν, αφ’ ενός στην ένταξη στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης του οδικού άξονα από τη Μεγαλόπολη προς την Αρχαία Ολυμπία και αφ’ ετέρου στο θέμα της δρομολόγησης δημιουργίας στη Μεγαλόπολη ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου 2.000 στρεμμάτων, το ενεργειακό κέρδος από το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικές δημοσιεύσεις